Balears 19/10/2016

Podem proposa un eufemisme per esquivar el Constitucional en la prohibició dels bous

La formació dels cercles proposa eliminar les referències explícites a les "corregudes"

Jaume Vinyas
1 min
La proposta de Podem per salvar la prohibició dels bous de les urpes del Constitucional

PalmaPodem proposarà una alternativa que podria evitar una hipotètica impugnació del Tribunal Constitucional a la futura llei de benestar animal, que pretén prohibir les corregudes de bous a les Balears. La proposta consisteix a canviar la definició "corregudes de bous" per "espectacles amb bous que puguin incórrer en tortura, maltractament o mort de l'animal". La portaveu parlamentària, Laura Camargo, ha explicat que diversos juristes avalen aquesta proposta.

La proposta de transacció serà debatuda aquest mateix horabaixa en la reunió de ponència de la qual hauria de sortir el text que es durà al Parlament. Els socis del Pacte admeten que la previsible prohibició de la llei catalana que prohibeix els bous està condicionant la normativa balear. "A ningú se li escapa que pot alterar la substància d'aquesta norma", ha dit el portaveu parlamentari socialista, Andreu Alcover. "Volien protegir els animals i han acabat fent una animalada", ha dit, en to burlesc, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens.

Amb tot, Camargo ha reivindicat que a les Canàries hi ha una llei semblant des de 1991, aprovada pel PP i sobre la qual el Tribunal Constitucional no s'ha manifestat. “Hem de ser clars amb la ciutadania i tirarem endavant la nostra proposta de llei”, ha reiterat.

stats