Balears 06/09/2016

Prohens continua sense aclarir el futur de Gijón, tot i mostrar-li el "suport" del partit

Amb relació al nomenament de Soria com a representant espanyol al Banc Mundial, la portaveu del grup parlamentari també l'ha trobat "poc oportú" i en demana "més explicacions"

Martí Gelabert
2 min
Els diputats Marga Prohens i Álvaro Gijón, en roda de premsa.

PalmaEls dubtes sobre el diputat popular Álvaro Gijón i la trama corrupta de la Policia Local de Palma continuen i el partit Popular no aclareix si se li demanarà el cessament del càrrec. Així ho ha expressat aquest dimarts la portaveu del grup parlamentari del PP, Marga Prohens, qui ha reiterat el "suport" cap al seu company des del partit.

Gijón incompleix el codi ètic i el PP calla"Esperarem, farem les coses amb el màxim de prudència", ha seguit Prohens. En aquesta direcció, la popular ha detallat que Gijón ha assegurat que té ganes d'explicar la seva versió dels fets. La diputada autonòmica tampoc no ha volgut aclarir si Gijón ha posat el càrrec a disposició del partit. "No és a mi a qui s'ha de dirigir", ha dit Prohens.

Gijón declararà divendres per la trama corrupta de la Policia, després que el seu nom hagi aparegut diverses vegades en el sumari del cas i que el jutge d'instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, l'hagi citat a declarar com investigat.

Dubtes amb relació al nomenament de Soria al Banc Mundial

Prohens sí que té clar, però, que el nomenament de José Manuel Soria com a representant espanyol al Banc Mundial "no és oportú". La divisió al PP cada vegada és més evident, cinc mesos després de dimitir per la seva vinculació als papers de Panamá. La notícia ha dividit el partit entre els que en lamenten la decisió i els que en defensen el perfil professional per avalar-ne la candidatura.

La portaveu popular assegura, sobre el concurs de mèrits que s'ha realitzat, que "s'haurien de donar moltes més explicacions" sobre els motius pels quals se l'ha seleccionat.

stats