Balears 24/08/2017

Els torrents, eina de pressió del PP cap a Vicenç Vidal i Medi Ambient

En dos dies, quatre agrupacions conservadores han exigit la neteja de les lleres dels seus municipis mentre Escorca manté l'estira-i-arronsa amb la Conselleria per Pareis

Miquel Ramis
2 min
El torrent de la Siquia de Sant Jordi en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Partit Popular ha trobat en els torrents una eina de pressió cap al Govern de les Illes Balears i, especialment, cap a la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, i el seu titular, Vicenç Vidal. En dos dies, quatre agrupacions conservadores de diferents pobles han fet la mateixa demanda: que es netegin de manera urgent els torrents dels seus municipis pel perill que es desbordin quan plogui. A més a més, l'Ajuntament d'Escorca manté un estira-i-arronsa amb la Conselleria per aclarir qui s'ha d'encarregar de fer net el torrent de Pareis.

El PP de Selva va ser el primer a aixecar la llebre. Aquest dimecres, el portaveu del grup municipal conservador selvatgí, Joan Rotger, va exigir a l'equip de govern del poble, format per Esquerres pel Poble, El Pi-Plataforma d'Independents per Selva i Arrelam, que reivindicàs "a la Conselleria la urgent neteja dels torrents que passen pel terme municipal".

L'endemà, les denúncies es multiplicaren per tres. Així, les agrupacions de Palma, d'Algaida i de Felanitx han fet públiques sengles queixes en el mateix sentit: s'han de netejar amb urgència els torrents pel perill que això comporta si plou, recordant les darreres grans inundacions que ha patit Mallorca.

En el cas del PP de Palma, Marga Duran ha dirigit les queixes cap a Emaya per l'estat "d'abandonament" del torrent de la Síquia de Sant Jordi. "El que ha de fer l'equip de govern és encarregar menys estudis pagats pels ciutadans i enviar una quadrilla a fer net", ha destacat. Una demanda que ha tingut resposta per part de Cort.

Després ha estat el torn d'Algaida. El portaveu dels populars algaidins, Rafel Oliver, ha retret directament a Vidal no haver après la lliçó del mes de gener. "El conseller de Medi ambient hauria d'haver après la lliçó del que va passar fa vuit mesos i no tornar a posar en perill el nostre municipi", ha destacat en una nota de premsa.

Finalment, ha tocat el torn a Felanitx. El grup municipal felanitxer, a diferència de la resta, ha centrat la crítica en la manca d'entesa entre dues institucions encapçalades pel mateix partit, el PSIB. Així, el portaveu conservador, Biel Tauler, ha demanat al batle felanitxer, Joan Xamena, que es posi "ferm" davant el Govern.

"Tant a l'Executiu com a l'equip de govern municipal hi ha el PSIB-PSOE. No entenem que amb Armengol de presidenta no aconsegueixin que Medi Ambient actuï immediatament", ha destacat Tauler.

Escorca manté el torcebraç

Cas omís de l'informe dels serveis jurídics

Dimecres, la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament d'Escorca mantingueren una reunió en la qual Vicenç Vidal va traslladar al batle d'Escorca, Antoni Solivellas, que la competència en la neteja del torrent de Pareis era municipal, tal com havia conclòs un informe elaborat pels serveis jurídics, un informe del qual Solivellas ha fet cas omís.

Aquest dijous Solivellas ha tornat a exigir a la Conselleria que netegi el torrent. A més, ha sol·licitat que es tornin a instal·lar els contenidors a les àrees recreatives del municipi davant el "fracàs" de la campanya 'Torna el fems a casa'.

stats