ELECCIONS 2015
Balears 25/05/2015

El PP també perd el poder municipal

Els pactes el deixaran fora a Palma, Eivissa, Maó, Marratxí i Llucmajor i deixa de ser primera força a Calvià, Inca, Manacor i Ciutadella

Q. Torres
2 min
Gràfic dels municipis

PalmaL'enfonsament del PP també es produeix en l'àmbit municipal, on els conservadors perdran les batlies de les principals ciutats. A Palma, Eivissa, Maó, Marratxí i Llucmajor, la caiguda de representació del PP permetrà que l'esquerra pugui governar amb pactes. Però a llocs com Inca, Manacor i Ciutadella, a més, els populars han deixat de ser la primera força.

A Mallorca, la situació de Calvià i d'Inca és reveladora. El PP perd dos bastions municipals. S'esfuma la majoria absoluta que tenia i es veu superat pels socialistes a les dues ciutats. El PSIB podrà governar-les amb pactes. El mateix passa també a Ciutats com Manacor i Ciutadella, però en aquest cas és MÉS qui supera els populars com a primera força. La formació ecosobiranista torna a les ciutats. Les forces d'esquerres també sumen més que les de dretes a ajuntaments com Palma, Eivissa, Maó, Marratxí i Llucmajor, on també és probable que hi hagi canvi, malgrat que el PP continuï sent la força més votada. Un dels pocs baluards on el PP millora resultats i representació és Campos.

Els socialistes es mantenen com a primera força a Algaida i Lloseta, però hi perden la majoria absoluta, i guanyen a Capdepera i Consell. MÉS, en canvi, manté els bastions com Esporles i Campanet amb majoria absoluta, continua sent la força més votada a Petra i aconsegueix noves batlies com la de Mancor amb majoria absoluta i les de Manacor i Montuïri. El Pi també consolida majories absolutes com les de Porreres, Costitx i Ariany i es converteix en primera força a Alcúdia.

A Eivissa és on millor aguanta el PP, però previsiblement perdrà Vila amb un pacte i necessitarà acords per continuar a Sant Antoni. Manté la majoria absoluta a Sant Joan de Labritja i a Santa Eulària. En canvi, a Sant Josep de sa Talaia guanya el PSOE, que podrà governar amb pactes. Formentera continuarà sent d'esquerres, ara amb Gent per Formentera amb majoria absoluta.

A Menorca, el PP deixa de ser la primera força a Ciutadella, on el PSM podria governar amb el PSOE i Gent per Ciutadella. A Maó, el PP és la primera força però l'esquerra pot governar. Al Migjorn Gran, el PSOE obté la majoria absoluta i al Mercadal, és primera força i podria governar amb l'Entesa de Menorca. L'Entesa aconsegueix la majoria absoluta a Ferreries. A Alaior, en canvi, el PP pot mantenir la majoria absoluta. I al Castell i Sant Lluís, els populars són primera força i El Pi és decisiu.

stats