Balears 28/11/2016

El PP accepta el topònim 'Palma', però recuperarà 'de Mallorca' per a la promoció turística

El diputat Álvaro Gijón lamenta la poca predisposició de l'esquerra per arribar a un acord en aquesta qüestió

Ara Balears
1 min
Els diputats Álvaro Gijón i Marga Prohens, aquest dilluns, en roda de premsa.

PalmaEl PP tira la tovallola i assegura que desisteix de defensar que el nom oficial de la capital balear sigui Palma de Mallorca. La majoria parlamentària d'esquerres aprovarà aquest dimarts la reforma de la Llei de capitalitat, que recuperarà el topònim 'Palma'. El diputat Álvaro Gijón ha lamentat la manca de voluntat d'entesa del Pacte i ha assegurat que quan tornin a les institucions recuperaran 'Palma de Mallorca' per a la promoció turística.

"És un error", ha dit Gijón, "renunciar a una marca tan potent com Mallorca en la promoció turística". "Hi ha altres ciutats que es diuen Palma i pot prestar a confusió. A banda, Palma de Mallorca no s'ho va inventar el PP", ha defensat.

En aquest sentit, s'ha queixat que els partits que signaren els Acords pel Canvi s'hagin negat a acceptar una esmena d'El Pi que mantenia l'opció d'utilitzar Palma de Mallorca en la promoció turística de Ciutat.

Gijón ha assenyalat que no tenen intenció de tornar a canviar el topònim oficial de la ciutat quan tornin al poder per la impossibilitat d'arribar a un acord amb la resta de formacions. Així, es vol evitar que cada vegada que hi ha un canvi de Govern es barati el nom oficial de la ciutat. Amb tot, Gijón sí que ha assenyalat que recuperaran Palma de Mallorca per a la comunicació oficial amb l'Estat.

El PP votarà en contra de la reforma de la Llei de capitalitat perquè preveu compensacions en el transport per a estudiants i malalts de les altres illes que s'hagin de desplaçar fins a la capital. Els populars consideren discriminatori que la llei no consideri oferir el mateix tracte als residents a la Part Forana.

stats