Balears 03/05/2017

El PP no descarta donar suport a Hila perquè sigui batle fins a finals de legislatura

Els populars tornen a carregar contra Toni Noguera, que ha de substituir el socialista aquest juny, pels contractes amb Garau

Martí Gelabert
3 min
Les portaveus del PP a l'Ajuntament i al Parlament, Marga Duran i Marga Prohens

Palma"Palma no es mereix un batle sota sospita". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres dematí la portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Marga Durán, amb relació al regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Toni Noguera. Durán, que ha comparegut en roda de premsa acompanyant la portaveu popular al Parlament, Marga Prohens, ha tornat a carregar contra Noguera pel contracte que es va adjudicar des de la seva àrea a Jaume Garau.

"Si no és un vestit fet a mida, s'hi pareix molt", ha expressat Durán, referint-se a l'adjudicació. En aquest punt, les portaveus populars han tirat la pedra, però han amagat la mà: "No deim que sigui il·legal, ho dirà la Fiscalia, però aquí trobam massa casualitats". Durán ha assegurat que creu poc en les casualitats. S'ha sostingut en les declaracions de Noguera al darrer ple de Cort, on va comparèixer a sol·licitud del PP per donar compte d'aquesta contractació. Aquell dijous, Noguera va explicar que les tres empreses que s'hi havien presentat eren Regio Plus, CPC i S&F. Durán ha recordat que les dues primeres són propietat de Garau, mentre que la tercera va decidir retirar l'oferta tot d'una.

Noguera recorda al PP que també van contractar empreses de Jaume GarauDurán no ha descartat donar suport a Hila perquè sigui el batle fins que acabi la legislatura. Cal recordar que aquest juny, i segons l'acord de govern, Noguera ha de substituir Hila a la batlia de Palma. Això sí, tampoc no ha confirmat fer-ho i ha demanat a Hila que també doni explicacions. "Parlam de fets molt greus", ha remarcat, i ha criticat que el socialista està "molt callat". Durán ha advertit que estudiaran tots els moviments possibles amb vista al ple de maig. No descarten cap opció quant a la batlia.

La portaveu popular ha explicat que l'empresa Regio Plus va presentar una oferta per 18.000 euros, mentre que CPC va presentar un projecte amb una oferta 3.000 euros més barata, que va acabar guanyant el concurs. Durán ha advertit que "no se li va donar cap tipus de publicitat", tot i que Noguera ha defensar en reiterades ocasions el contrari.

Noguera, aquest dimecres horabaixa, ha esclatat a Twitter, per les declaracions de Durán. En una sèrie de piulades, ha tornat a recordar els contractes que el PP formalitzà amb Garau sense pressupostos ni publicitat. Ha criticat que la "demagògia" emprada pel PP "és d'una baixesa moral infinita". En aquest sentit, ha titllat el PP com el "PPartit més corrupte d'Europa".

Prohens torna a acusar Barceló de mentir

Per part seva, Prohens ha criticat que Garau usàs les mateixes empreses per simular concurrència competitiva, tant a Cort com a les conselleries de MÉS afectades. "No sé si és una trama, però s'hi assembla molt", ha reiterat. En aquesta línia, ha apuntat que el vicepresident del Govern, Biel Barceló, va "mentir" en nombroses ocasions, com ara quan va assegurar que no coneixia que CPC era de Garau o que no havia donat ordres de contractar les empreses del seu cap de campanya.

Ha repetit que no diu que els contractes siguin "alegals", però que sí que hi havia directrius per part de MÉS per contractar-lo.

Truyol diu que el PP és "un partit de corruptes"

La portaveu de l'equip de govern municipal, Neus Truyol, ha respost hores després a les declaracions dels populars. "Em resulta molt indignant que un partit que es caracteritza per ser corrupte doni lliçons", ha criticat Truyol. Cort defensa que ja s'han donat totes les explicacions addients i que "no hi ha cap ombra de dubte" per la gestió de Noguera.

Truyol ha recordat la presència com a regidor i diputat del PP d'Álvaro Gijón als seients de l'administració, que està investigat. "Menys lliçons i que actuï ella per fer net el seu partit, que és un partit de corruptes", ha sentenciat.

stats