Balears 11/05/2016

La infanta Cristina pagà una torradora i festes infantils amb doblers d'Aizoon

Durant la investigació es trobaren doblers a la casa de Diego Torres amb un paperet que posava 'diners B'

Agnès Antich
2 min
La Infanta Cristina arribant a l'edifici de Son Rossinyol on l'Audiència celebra el judici del cas Nóos.

PalmaLa inspectora de la Policia Nacional i cap del grup de Delinqüència Econòmica de les Balears ha assegurat, aquest dimecres, que la infanta Cristina pagà una torradora, festes infantils i l'encàrrec d'un quadre amb doblers de la consultoria Aizoon. Durant la seva declaració com a testimoni del judici del cas Nóos, la inspectora policial ha assenyalat que "eren nombroses les factures per despeses personals" que es detectaren a la societat Aizoon, empresa que la infanta comparteix amb el seu marit, Iñaki Urdangarin.

Davant la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma, que jutja el cas, la Policia ha assegurat que la infanta Cristina de Borbó, germana del rei Felip VI, posà en nòmina d'Aizoon els seus treballadors del servei domèstic. La investigadora ha explicat que durant la instrucció del cas comprovaren que hi havia nombrosos treballadors ficticis.

Així i tot, la Policia ha desvinculat clarament la infanta Cristina de les activitats de l'Instituto Nóos. D'acord amb els investigadors, la infanta mai no va treballar en les empreses del grup Nóos.

El paperet de 'diners B' de Diego Torres

D'altra banda, la inspectora ha explicat els detalls de diverses entrades i escorcolls que es van dur a terme durant la instrucció del cas. Quan van arribar a la casa de Diego Torres, soci d'Iñaki Urdangarin, hi trobaren una treballadora de la llar que desconfià dels policies i hagueren de botar la barrera per entrar-hi. Poc després arribà Ana María Tejeiro, la dona de Torres, també acusada en el cas. En concret, en el domicili de Diego Torres, la Policia va trobar, entre altres proves: 35.000 euros en una caixa forta, dividits en dos feixos, un dels quals amb un paperet blanc que posava 'diners B'.

A més, la Policia ha descrit un Torres amb la mirada perduda i incapaç de reaccionar durant l'escorcoll de l'Instituto Nóos.

L'Instituto Nóos i Belice

Qui fou la coordinadora de la investigació ha contat que en l'escorcoll d'una de les entitats lligades a l'Instituto Nóos trobaren un esquema per com treure doblers a Belice, país considerat un paradís fiscal, i tornar-los a introduir a Espanya. Unes línies en cercles que, tot i que no posaven el nom de cap empresa, mostraven un mecanisme per treure i ingressar doblers de l'exterior.

Un altre policia que ha declarat després de la inspectora ha assenyalat que hi havia documents que parlaven d'una societat arrelada a Belice que era Skyline, propiètaria a la vegada de Blossom Hill i aquesta de De Goes Center for Stakeholder de Londres. El policia ha dit que trobaren un document en el qual el president d'aquestes societats donava poders a Diego Torres.

Els investigadors han explicat que detectaren una transferència de l'Instituto Nóos cap a De Goes de 420.000 euros. Les empreses lligades a Nóos es facturaven constantment entre elles mateixes, un procediment que els permetia treure capital de l'entitat sense ànim de lucre.

La Policia ha afirmat que quan hi arribaren a dur a terme alguns dels escorcolls van tenir la sensació que els estaven esperant i que havien fet una neteja prèvia.

stats