Publicitat
Publicitat

Els veïns podran entrar als Cubells escortats i només durant 3 hores al dia

L’Ajuntament i el Govern balear han establert un horari de matí, tarda i nit per permetre l’accés a les zones més afectades. El Platerbal estarà actiu almenys fins divendres

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la Direcció General d’Emergències del Govern balear han decidit aquest dimecres permetre l’accés a la zona més afectada pels despreniments que provocaren les tempestes de dimecres passat a Eivissa, i que es concentren a la parròquia dels Cubells i les seves cales. Així, els veïns podran accedir a les seves llars sempre acompanyats de Policia Local i en horari de 8 a 9 del matí, d'1 a 2 de la tarda i de 9 a 10 del vespre. A més, la Policia Local hi estarà de 8 del matí a 8 del vespre en un control a l’entrada de l’accés tancat per evitar que hi entrin vehicles.

Ara mateix les prioritats dels equips de feina són la neteja de la via principal, que ja està “gairebé llesta”, segons ha explicat l’alcalde, Josep Marí Ribas ‘Agustinet’, i també l’accés a la platja de ses Boques, que ha quedat totalment desfet i pel qual “s’intenta habilitar un accés provisional”, ha afegit el director d’Emergències, Pere Perelló.

Perelló també ha explicat que el Pla territorial d’emergències de les Balears ( Platerbal) continuarà  activat almenys fins al cap de setmana. Divendres hi haurà una reunió de coordinació per saber com està la situació després que, s’espera, s’hagi pogut obrir un accés a tota la zona. “Ara mateix, sota el penya-segat resten uns deu o onze cotxes”, ha dit Perelló, qui ha recordat que les obres de reforç i apuntalament del penya-segat estan en plena marxa.

Per la seva banda, el restaurant Ses Boques ha anunciat que aquest dimecres obrirà les portes, encara que l’Ajuntament no ha pogut garantir-hi l’accés. Des de l’Ajuntament, Marí Ribas ha recordat tenir “l’obligació” d’ajudar un negoci que considera “important”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF