Balears 14/03/2017

La plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca lamenta les incongruències del PP i Ciutadans

Joan Enric Vilardell considera que s'ha deixat escapar una nova oportunitat i es mostra decebut pel paper de les formacions polítiques que rebutgen a Madrid el que reivindiquen a Balears

Iván Martín
2 min
La demanda dels menorquins s'ha topat amb el govern de Mariano Rajoy.

MaóLa plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca s'ha pronunciat davant els darrers esdeveniments, especialment després del bloqueig del govern central a la tarifa única i universal entre illes. Un dels seus membres, Joan Enric Vilardell, ha expressat "decepció perquè novament els acords que es prenen a Balears queden en no res una vegada que viatgen a Madrid. Malgrat això, no deixarem de lluitar per una reivindicació justa i que afecta tots els menorquins".

Vilardell tampoc no entén per què "el Partit Popular i Ciutadans voten en un sentit a Palma i, en canvi, a la capital de l'Estat ho fan a l'inrevés. Tot plegat és un despropòsit i una greu incongruència. Madrid continua sense entendre la problemàtica i els responsables públics menorquins a la capital de l'Estat no fan res per convèncer els seus companys de partit". Des d'El Transport Aeri Ofega Menorca recorden que, "la plataforma, la integren milers de ciutadans, de partits polítics diferents. És una qüestió que ens afecta a tots. Lamentam algun pronunciament com el de la senadora que no ha tingut problemes per dir que no era partidària d'aquesta tarifa i sí d'un increment en el descompte per a residents". A parer de Vilardell, "una opció que no resoldria res, ja que les companyies podrien alçar els preus per després aplicar la rebaixa. Estaríem igual".

Tot i el revés, Joan Enric Vilardell considera que "ara més que mai no podem defallir. Entre els arguments que hem escoltat darrerament, els de la senadora són preocupants. Per una banda volem turisme, però l'empram per rebutjar que ells també s'aprofitin d'una hipotètica tarifa única i universal. No podem continuar volant amb aquests preus. A més a més, els nombres amb els quals Madrid explica el rebuig no s'ajusten a la realitat. Són xifres, sensiblement inferiors". Finalment, des de la plataforma apunten, a més, incoherències en el debat del Partit Popular. En aquest sentit, Joan Enric Vilardell indica que "hi ha informes de l'equip de govern del Consell, quan al capdavant hi havia Santiago Tadeo i Luis Alejandre, que donaven viabilitat a una tarifa única entre illes. Algú hauria d'explicar als menorquins aquest canvi de parer".

stats