BENESTAR ANIMAL
Balears 27/07/2016

La plaça de toros celebrarà "un espectacle macabre" sense impediments

L'Ajuntament de Palma apunta que els tècnics asseguren que el recinte està en condicions per acollir la correguda de toros d'aquest dijous

Martí Gelabert
2 min
La façana principal de la plaça de toros de Palma. / G. ALOMAR

PalmaMallorca sense Sang afirmà que la plaça de toros és "un perill públic" per a la ciutadania, però Cort ha hagut d'assegurar que el recinte està en condicions. Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, tot i la seva posició contra els espectacles taurins. "Estic totalment ansiós que no hi hagi més corregudes", ha entonat Noguera, i ha advertit que es tracta d'un "espectacle macabre".

Ara bé, Noguera ha indicat que Cort ha de complir la llei i que tots els tècnics han avaluat que sí que es poden acollir esdeveniments a la plaça de toros. "Els informes tècnics són favorables", ha dit el proper batle de Palma. En concret, Noguera ha explicat que el 2013 se'n va dur a terme una revisió i es va instar a fer-hi obres per millorar-ne les deficiències. El 2015, en una altra visita, els tècnics ja van considerar que "s'hi poden fer activitats". Noguera ha detallat que es duran a terme més inspeccions, però que no creu que variïn gaire respecte de les de l'any passat.

Només queden dues corregudes de toros per fer-se a Palma, declarada antitaurina aquesta legislatura. La regidora de Benestar Animal i portaveu de la junta de govern, Neus Truyol, ha assegurat que s'estan duent a terme les inspeccions sanitàries necessàries i d'adequació del recinte per a aquestes celebracions.

"No crec que la declaració de Palma antitaurina sigui paper banyat", ha advertit Truyol, i ha afirmat que s'ha demanat al Govern balear que "prohibeixi clarament" les corrides de toros amb la nova llei de benestar animal. Truyol també ha lamentat que aquesta prohibició no s'hagi pogut fer efectiva abans de l'estiu, tot i que esperen que abans de la tardor ja s'hagi aprovat.

stats