TRIBUNALS
Balears 26/10/2016

La UTE del servei urgent d'ambulàncies deu 1.700 euros a cada treballador

Així ho afirma el sindicat FS-TES, que denuncia que la concessionària incompleix el conveni col·lectiu davant la "passivitat" de l'IB-Salut

Xesc Adrover
2 min
Una trentena de treballadors del servei urgent d'ambulàncies s'han concentrat aquest dimecres davant el Tribunal Superior/ISAAC BUJ

PALMAEl sindicat FS-TES denuncia que la UTE concessionària del servei urgent d'ambulàncies de Mallorca, Servei de Transport Sanitari Terrestre Urgent per l'Illa de Mallorca UTE 1, incompleix el conveni col·lectiu des del passat mes de setembre, pel que fa al pagament als seus treballadors de l'increment de l'IPC, antiguitat, gratificacions extraordinàries i variables. El sindicat xifra en 1.700 euros el que es deu per aquests conceptes a cada un dels 200 treballadors d'aquest servei.

La Sala Social del Tribunal Superior ha suspès el judici que s'havia de fer aquest dimecres per la demanda que va interposar aquest sindicat contra la Unió Temporal d'Empreses i també contra l'IB-Salut com a administració responsable del servei. La demanda era per incompliment de conveni col·lectiu, però abans de la vista oral, l'advocat de la UTE ha assegurat que l'empresa no s'havia negat a pagar aquestes quantitats, sinó que simplement havia deixat d'abonar-les.

Per aquest motiu, el jutge ha acordat que el litigi s'haurà de resoldre mitjançant una reclamació de quantitats de doblers. El president del sindicat FS-TES i del comitè d'empresa, Rubén Uroz, calcula que la UTE deu als treballadors entre 400.000 i 600.000 euros.

El problema, segons aquest sindicalista, és que la clàusula de revisió de l'adjudicació del servei urgent d'ambulàncies de Mallorca mescla conceptes tan diversos com l'Índex de Preus al Consum, els carburants i els lubricants. Així, si la benzina baixa de preu, els treballadors tenen un menor increment de salari, una situació que Uroz qualifica d'"absurda".

Així mateix, Rubén Uroz critica la "passivitat" de l'IB-Salut, ja que aquest organisme va requerir a la UTE, a final del passat mes de juliol, que procedís a adoptar mesures per aplicar el conveni col·lectiu. Tot i això, i segons aquest representant sindical, l'empresa va reiterar els seus incompliments, no només econòmics, sinó també en matèria d'higiene, com ara no fer nets els uniformes de feina.

stats