Balears 01/05/2015

Pedro Sánchez es compromet amb un nou Estatut dels Treballadors per aquest any

Efe
2 min
Pedro Sánchez, a la manifestació del Primer de Maig a València / EFE

ValènciaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha compromès aquest divendres a què el 2015 s'aprovi "un nou Estatut dels Treballadors que sigui una carta de drets laborals, i no un catàleg de precarietat laboral, que és en el que l'ha convertit el Partit Popular amb la seva reforma laboral".

En declaracions als periodistes abans de participar pels carrers de València en la manifestació amb motiu del Primer de Maig, el dirigent socialista s'ha mostrat convençut que el 24 de maig s'obrirà una nova etapa que "regeneri la democràcia" i que aprovi aquest nou Estatut dels Treballadors.

Sánchez ha indicat que l'1 de maig és un dia "per al record", ja que 454 persones van morir l'any passat com a conseqüència de la sinistralitat laboral, pel que ha enviat als seus familiars i amics "el major dels records i de la solidaritat".

També ha considerat que és "un dia per la denúncia", ja que més de 5 milions espanyols estan "patint la desocupació", els tipus de contractació en l'últim any propicien que 9 de cada 10 contractes siguin temporals i tinguin una durada mitjana de 54 dies, i un de cada quatre treballadors a Espanya tenen contractes que duren "menys d'una setmana".

Sánchez ha denunciat a més que la reforma laboral ha fet retrocedir els nivells salarials "als anys 90", de manera que un de cada quatre treballadors cobra 648 euros al mes, el salari mínim interprofessional.

Per això, ha considerat que 2015 "serà l'any del canvi segur", en el qual els espanyols apostaran "de manera majoritària per governs que treballin per a la majoria" i advoquin per una recuperació econòmica "justa".

Governs per al 90%

Així mateix, ha considerat que els espanyols donaran suport a governs que "apostin pel 90 per cent de la població" i no es limitin "al 10 per cent més benestant, que és el que fa el PP amb les seves polítiques".

"Tenim una oportunitat d'or el 24 de maig de liderar el canvi segur, en favor dels ciutadans", ha afirmat Sánchez, qui s'ha mostrat convençut que a la Comunitat Valenciana el canvi polític el va a liderar el socialisme valencià.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha asseverat que d'aquí a 24 dies hi haurà canvi a la Comunitat, perquè els valencians volen que es "passi pàgina" a la "corrupció infecta que ha portat el PP" i a les polítiques "antisocials i en contra dels treballadors "que durant vint anys ha" executat la dreta.

stats