Balears 26/05/2013

ARCA veu una "agressió estètica" els rètols publicitaris al centre històric

L'entitat conservacionista demana a Cort que faci llevar la publicitat d'una hamburgueseria

A. Zurimendi
1 min

Palma"Una agressió estètica". Així titllen des d'ARCA els rètols comercials de la nova hamburgueseria de la cantonada de la plaça del Mercat amb el carrer Unió, que recentment ha substituït el local d'un franquícia de panets. "Són rètols de color rosa cridaner que ocupen massa superfície de façana. I a més a més, alteren l'estètica del mateix edifici i de l'entorn", explica Àngels Fermoselle, activista l'entitat proteccionista.

Un altre handicap d'aquests nous rètols és que "es troben a escassos metres dels edificis modernistes més importats de la illa, així que l'impacte és encara més bèstia". Tant és així que Fermoselle demana la intervenció immediata de l'Ajuntament de Palma, per a evitar una nova "agressió" a la plaça del Mercat. I denuncia què, actualment, "no es compleix la normativa de publicitat i rètols, que hauria de regir a un Centre Històric que està declarat BIC".

De fet, la protecció patrimonial BIC estipula que els rètols no han desentonar a l'ambient del sector. I Cort té els mecanismes per fer complir la norma, ja que pot demanar un informe previ dels serveis tècnics municipals, així com exigir la utilització de materials i sistemes constructius determinats per tal de conservar un tipus arquitectònic.

Per ARCA, a més a més, aquest cas no és aïllat, sinó que ha començat a impregnar tota la ciutat. I es lamenten: "Perquè aquesta imatge cridanera i de mal gust?".

stats