ORDENANÇA DE RENOU
Balears 23/05/2013

Palma vol multar les parelles que facin massa renou quan mantenen relacions sexuals

La passió i els crits de plaer al llit poden costar 300 euros

A. Zurimendi
2 min
Agents de la policia patrullant per la Gerreria, on les queixes per renou nocturn són habituals.

Palma.La passió i els crits de plaer al llit poden sortir cars a Palma; concretament, per 300 euros. Aquesta és la multa que l'Ajuntament preveu imposar a les parelles que siguin denunciades pels seus veïns perquè facin massa renou mentre tenen sexe.

Així es recull en l'esborrany de la nova ordenança de renou i vibracions, que Cort presentà ahir. Exactament, permet multar un excés de renou quan es fa l'amor a casa, però també si es fa massa rebombori tocant el piano, si la rentadora està en marxa, si es mouen mobles, si es fa bricolatge o si es posa massa forta la tele.

I és que la convivència entre veïns mai no ha estat fàcil. Ara bé, un agent de la policia local de Palma haurà de desplaçar-se a l'apartament del denunciant i comprovar que, efectivament, els veïns superen el renou permès.

Així mateix, l'ordenança posa límits al soroll de les obres de construcció durant els mesos d'estiu. De fet, prohibeix començar tasques "de gran renou" (com tallar rajoles) abans de les 10 del matí. La limitació, però, just s'aplicarà a la Platja de Palma i a tot l'àrea del centre antic.

L'ordenança també limita l'ús de megafonia dins Ciutat. Obligarà a demanar prèviament un permís ad hoc a l'Ajuntament. I ningú no en queda exempt: des de les festes del barri, passant pels cotxes que emeten publicitat per megafonia (el cas d'un circ o de les campanyes electorals) fins a una simple manifestació o protesta (dugui el lema que dugui).

Una altra mesura serà la prohibició de llançar vidre als contenidors de reciclatge a partir de les 22 hores, que afectarà especialment els restaurants que ho fan de matinada. Finalment, també s'afegeixen mesures d'aïllament més estrictes per a bars i discoteques de nova obertura. L'esborrany ara serà discutit amb entitats veïnals i amb l'oposició.

stats