Balears 16/02/2017

'Padrines i padrins flauta' exigeixen a Cort la retirada del monument de la Feixina

El col·lectiu mostra el seu suport a les reivindicacions de la plataforma Sa Feixina Sí que Tomba, de la qual forma part

Anna Schnabel
2 min
Els 'Padrines i Padrins Flauta' exigeixen a Cort l'esbucament de Sa Feixina.

PalmaEl grup Padrines i Padrins Flauta s'ha concentrat aquest dijous dematí a Cort per mostrar públicament el seu suport a la plataforma Sa Feixina Sí que Tomba, de la qual forma part.

Amb aquest acte el col·lectiu ha volgut novament reivindicar la retirada del monument de la Feixina, "símbol de la pervivència del franquisme" i el qual el Consistori s'ha compromès a esbucar durant l'actual legislatura.

Federic Guillem, un dels membres de la plataforma que han assistit a la trobada, s'ha mostrat molt crític amb l'actual regidoria, de la qual ha dit que "pensam que l'esquerra està acomplexada pel que fa a tots els valors de la transició per no atrevir-se a eliminar aquest símbol".

La lectura del manifest ha estat a càrrec de Biel Huguet, un dels 'padrins flauta', que ha exigit "justícia i reparació", com també la necessitat de continuar treballant "contra tot allò que significa avui el feixisme i la seva simbologia que queda encara als nostres carrers i places públiques".

Huguet, llegint el manifest a Cort.

A l'acte també ha estat present Maria Antònia Oliver, presidenta de l'associació Memòria de Mallorca, la qual treballa per recuperar i dignificar la història de les víctimes de la Guerra Civil.

Oliver ha explicat que la trobada té lloc en el 81è aniversari de la victòria del Front Popular a les eleccions celebrades dia 16 de febrer que va dur personatges emblemàtics com Emili Darder a constituir la batlia de la capital mallorquina.

D'aquesta manera, la cita també ha volgut "rendir un homenatge públic a les forces polítiques i sindicals d'esquerra que van saber anteposar les seves diferències per aconseguir la llibertat dels presos polítics detinguts el 1933 i 1934".

Finalment, els membres del col·lectiu han entrat al Consistori per fer arribar les seves reivindicacions a tots els partits polítics.

stats