Balears 13/09/2017

El Pacte pressiona Ciutadans davant la darrera oportunitat de la llei contra les prospeccions

La mesa del Congrés podria enterrar definitivament, la setmana vinent, la proposició de llei del Parlament

Jaume Vinyas
1 min
El copoertaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, aquest dimecres, al Parlament.

PalmaEl projecte de llei contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània té una darrera oportunitat de supervivència la setmana vinent a la mesa del Congrés dels Diputats. Ho ha assenyalat aquest dimecres el coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril. Segons ha explicat, l'òrgan haurà d'estudiar el recurs de reconsideració presentat pel Parlament contra el vet del govern de l'Estat a la tramitació d'una iniciativa que, tal com ha recordat, fou aprovada per unanimitat pel Parlament.

Aquesta votació decisiva depèn, com les anteriors, del vot del representant de Ciutadans per decantar la balança. En aquest sentit, Abril ha enviat una "estirada d'orelles" a la formació pel paper que està tenint en aquest cas.

La resta de formacions que integren el Pacte han secundat el missatge d'Abril. La diputada del PSIB, Bel Oliver, ha reclamat a la formació taronja que "se llevi la careta" i que digui, d'una vegada "si estan a favor o en contra" de les prospeccions a la Mediterrània.

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha demanat, per la seva banda, "coherència i que s’imposi la raó". En aquest sentit, ha mostrat "estupefacció" pel fet que "Ciudadanos' tornàs ahir a donar suport al Partit Popular en el vet a la tramitació al Congrés de la Proposició de Llei".

stats