Balears 24/03/2016

Ofensiva del Govern per salvar els pins del parc de Mondragó

La Conselleria de Medi Ambient engega un pla de dos anys per eliminar els insectes perforadors de pins

Ara Balears
1 min
Platja de s'Amarador, al Parc Natural de Mondragó.

PalmaEl Govern s'ha posat mans a l'obra per eliminar dues espècies d'insectes que amenacen la supervivència del pinar del parc natural de Mondragó, a Santanyí.

Actualment ja hi ha 54 pins afectats, que es controlen i s’inspeccionen de manera periòdica per analitzar-ne l’evolució i intervenir-hi en cas que sigui necessari tallant-los i llevant-ne l’escorça o bé transportant-los fora del parc natural al més ràpid possible i sempre abans que els insectes surtin dels troncs.

Aquests insectes, que ataquen els pinars i en poden provocar la mort, es combatran per mitjà d'una quarantena de trampes i tallant les branques o els arbres més afectats.

Proposta d'ubicació de les trampes per a acabar amb els insectes que amenacen els pins.

La Conselleria de Medi Ambient assegura que la col·locació de trampes s’ha dissenyat basant-se en criteris tècnics i en una avaluació sobre el terreny per dissenyar un mapa d’afectació que s’actualitzarà mitjançant seguiments periòdics. Ateses aquestes dades, les trampes s’ubicaran preferiblement a petites clarianes seguint pistes forestals, camins, tallafocs o perímetres de massa, distanciades dels pins sans i mai davall d’aquests.

En aquesta primera etapa s’actuarà a la part pública del Parc mentre que a partir de la tardor vinent començaran les tasques a les zones privades afectades, en col·laboració amb els propietaris.

stats