Balears 08/12/2017

Neixen a Eivissa les primeres cries de tortuga mediterrània en captivitat

El GEN-GOB i el COFIB col·laboren en la recuperació de tres espècies silvestres

Ara Balears
2 min
Exemplar de tortuga mediterrània

EivissaLes primeres cries en captivitat de tortuga mediterrània han nascut al nucli zoològic de Can Toni d’en Jaume Negre, finca que custodia el GEN-GOB, que treballa amb el COFIB (Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) per recuperar aquesta espècie, a més de la geneta i el capgròs de calàpet.

L’any 2015 es varen introduir, en aquesta finca de Sant Llorenç de Balàfia, a Eivissa, una vintena de mascles de tortuga mediterrània i, en comprovar-se la seva bona adaptació, el 2017 s’hi introduïren les femelles, que varen posar els ous al mes de juny. L’espai on hi ha els animals és un ampli recinte tancat amb vegetació necessària per alimentar-se, com també diversos cocons on poder beure i remullar-se.

A banda de les tortugues, el COFIB i el GEN-GOB col·laboren en la recuperació de la geneta, l’únic mamífer carnívor silvestre que es manté a Eivissa i que, després de la desaparició del mart, és un regulador imprescindible dels ecosistemes i un controlador dels rosegadors que hi ha a l’illa.

Geneta

La finca també ha realitzat aquesta primavera una introducció experimental de capgrossos de calàpet, un gripau protegit que a tot l’Estat només es troba a les Illes Balears.

La recuperació de fauna silvestre a les Pitiüses està coordinada per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través del COFIB, i es du a terme gràcies a la tasca dels agents de medi ambient i el suport tècnic de les clíniques veterinàries Eivivet i Formentera, i el CREM (Centre de Recuperació d’Espècies Marines) de Sant Antoni de Portmany.

stats