Balears 08/12/2017

Sant Antoni de Portmany aplicarà un procés d’escolarització equilibrada

Es converteix en el primer municipi de les Pitiüses a engegar un procés d’escolarització equilibrada

Ara Balears
1 min
Amb aquest acord es vol fer front a la problemàtica derivada dels processos d'escolarització d'alumnat

EivissaSant Antoni de Portmany serà el primer municipi de les Pitiüses que aplicarà un procés d'escolarització equilibrada, el pròxim curs 2018/2019, a tots els centres educatius d'Infantil i Primària sostinguts amb fons públics. Aquesta iniciativa s'ha acordat entre els representants dels diferents òrgans administratius relacionats amb el món educatiu de la zona escolar de Sant Antoni i es traslladarà al Consell Escolar Municipal la setmana que ve per a la seva ratificació. Una vegada aprovat l'acord, la Comissió d'Escolarització de Sant Antoni començarà a treballar en el seguiment dels 258 infants nascuts el 2015 que es poden matricular a 4t d'Educació Infantil (3 anys) el proper curs.

Els Serveis Socials de l'Ajuntament, seguint les indicacions de l'acord, entrevistaran les famílies d'aquests alumnes per detectar casos de necessitats educatives especials o desconeixement de les dues llengües oficials. L'objectiu és escolaritzar aquests alumnes de manera equitativa entre tots els centres del municipi per evitar la concentració d'alumnat amb necessitats especials o la formació de guetos en alguns col·legis. El mes de gener es convocaran totes les famílies per explicar els procediments d'escolarització del proper curs.

Amb aquest acord, es vol fer front a la problemàtica derivada dels processos d'escolarització d'alumnat, que tenen importants implicacions de caràcter social i una incidència directa en la vida dels centres, la qualitat de l'oferta i la distribució dels recursos educatius que garanteixen una escolarització equànime, equilibrada, inclusiva i amb plena garantia dels drets a l'educació que tenen els alumnes i les famílies del municipi.

stats