Balears 26/12/2017

Montoro reclama ajustaments a les Balears abans de tancar l'any

Una carta enviada a l'interventor general explica que el Ministeri ha detectat una evolució que "podria posar en risc" el compliment de la regla de despesa

Efe
1 min
Cristóbal Montoro a la roda de premsa posterior al consell de ministres / EFE

MadridEl Ministeri d'Hisenda ha remès cartes a les Balears i a nou comunitats autònomes més en les quals ja ha detectat una desviació de la regla de despesa i els reclama ajustos addicionals per tancar l'any 2017 dins l'objectiu del 2,1 per cent marcat per l'executiu.

Les missives, signades per la secretària general de Finançament Autonòmic i Local, Belén Navarro, estan dirigides als interventors generals de Balears, Catalunya, Andalusia, País Valencià, Navarra, Castella-la Manxa, Cantàbria, Extremadura, Múrcia i Aragó.

En les cartes, Hisenda alerta que en l'anàlisi de les dades d'execució pressupostària i de la despesa computable a aquestes comunitats s'ha apreciat una evolució que "podria posar en risc" el compliment de la regla de despesa.

Per això, els reclama que informin de les causes d'aquesta desviació i de les mesures que engegaran per corregir-la "abans del tancament del present exercici".

stats