DIMISSIÓ
Balears 09/12/2014

Miquel Deyà: "Jo no em desdic de res ni he demanat disculpes"

La carta de l'exdirector general d'Educació confirma que se li demanà alterar l'ordre d'interins i que s'hi negà per motius econòmics

M.pinya / J. Perelló
1 min

PalmaMiquel Deyà, el ja exdirector general d'Educació, ha negat de manera taxativa avui dematí haver demanat disculpes i haver rectificat cap de les declaracions que va fer al 'Diario de Mallorca'. Sorprès, i fins i tot indignat per les conclusions a les quals ha arribat la consellera d'Educació Núria Riera, Deyà assegura que l'únic que fa l'escrit és insistir sobre les motivacions que el feren dimitir i sobre el contingut de les converses amb Riera, que varen ser bàsicament econòmiques.

Precisament el motiu pressupostari, perquè suposava un sobrecost injustificat, va ser el que va fer que Deyà es negàs a modificar el llistat d'interins per tal de poder afavorir un professor ara per ara destinat a Menorca i que era la persona que la directora del SOIB Xesca Ramis volia dur a Mallorca perquè l'ajudàs en la campanya electoral de Lloseta. "Aquest professor havia obtingut plaça a Menorca per estricte ordre de puntuació a la llista", assegura Deyà en la carta, a la qual ha tengut accés l'ARA Balears.

"En cap moment la conversa fou sobre aspectes legals, la qual cosa descarta que jo entengués que se'm proposava fer una il·legalitat", afirma a la missiva.

"No entenc res", ha dit avui a l'ARA Balears, quan ha sabut que Núria Riera explicava que considerava l'escrit de Deyá una disculpa parcial.

stats