Balears 23/11/2016

El Ministeri d'Hisenda presenta un recurs contra les clàusules socials de Cort

L'Ajuntament ho veu "un atac" a les seves competències

Carmen Buades
1 min
Hila ha assistit a la presentació de la nova normativa de contractació pública.

PalmaEl Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) contra les clàusules socials, ambientals i lingüístiques que l'Ajuntament de Palma va aprovar el mes passat.

Tot i que encara no han transcendit els arguments del govern central per enviar Cort als tribunals, l'equip de govern municipal denuncia un "atac" a les seves competències per tal d'implicar la societat a l'hora d'exigir responsabilitat a les empreses que opten a la contractació pública.

La portaveu del Pacte de Cort, Neus Truyol, ha assegurat aquest dimecres que els "preocupa que el Ministeri no tingui altres feines" i ha recordat que l'Ajuntament "s'ha compromès de manera activa a fomentar també un canvi de model econòmic".

Des de Madrid no estan obligats a explicar els motius del seu recurs, però la regidora ha explicat que hi ha casos previs en què el Ministeri s'ha personat contra clàusules socials de municipis per regular matèries en les quals no tenen competències, com les qüestions laborals: "Nosaltres entenem que no atemptam contra res, perquè aprovant una instrucció no fem regulació", ha afirmat Truyol.

stats