Balears 05/07/2013

MÉS demana al PP que garanteixi la supervivència de l'Orquestra Simfònica de les Balears

Els ecosobiranistes reivindiquen al grup popular que en millori la gestió, en garanteixi la supervivència i aturi el maltractament als treballadors

ARA Balears
1 min

PalmaLa coalició MÉS per Mallorca exigeix al PP un canvi radical en la gestió de l'Orquestra Simfònica. Avui ha comparegut en roda de premsa contra el PP perquè aturi "l'assetjament i el maltractament" als treballadors de l'Orquestra. Els ecosobiranistes reivindiquen una gestió que generi ingressos propis que garanteixin la supervivència de la Simfònica i d'esdeveniments com el Festival de Música Clàssica del Castell de Bellver.

Els representants de la coalició asseguren que el PP ha demostrat en els darrers dos anys "una gestió nefasta". El diputat al Parlament Antoni Alorda ha assegurat que "la Simfònica viu una situació terminal i injusta" i que "les negociacions són dures i indignes pels professionals". El PP es planteja reduir un 20% els sous dels treballadors i MÉS recorda que la Simfònica de les Balears és la que menys ingressos genera a l'Estat. Antoni Alorda ha reclamat al Govern que garanteixi de forma "immediata" la continuïtat de l'Orquestra.

El portaveu de MÉS al Consell de Mallorca, Joan Font, presentarà una moció al proper ple ordinari perquè pagui "el que deu, uns 500.000 euros". D'altra banda, el regidor a l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha dit que reivindica la cultura, i en concret els festivals de música, com a "motor de regeneració" per sortir de la crisi.

stats