Contra la violència masclista
Balears 24/11/2016

Més de 1.400 persones i 70 entitats ja s'han adherit al Pacte social contra les agressions a les dones

La campanya ReAcció recorrerà les Balears per aconseguir més adhesions al manifest de 135 mesures per eradicar aquest problema

Montse Terrasa
3 min
Foto de família dels assistents a la presentació.

PalmaNi una broma sexista més, ni un comentari irrespectuós amb les dones i nines i, sobretot, ni una dona menys, cap assassinat més. Membres de les organitzacions que han signat el Pacte social contra les violències masclistes han demanat aquest dijous la implicació de tothom per eradicar una xacra social que s'ha cobrat sis vides només enguany a les Balears.

Més de 1.400 persones i unes 70 entitats ja s'han adherit al manifest del Pacte, promogut per l'Institut de la Dona del Govern balear. Les màximes autoritats de les Illes s'han sumat a la campanya ReAcció, que cerca aconseguir la mobilització social en contra de la violència masclista. A la web www.reaccionem.com es poden consultar les 135 mesures proposades i adherir-se al Pacte.

Armengol, Biel Barceló, Miquel Ensenyat i Pilar Costa, dins la caravana per adherir-se al Pacte.

L'envelat del passeig del Born s'ha fet petit per acollir els assistents a la presentació pública de la campanya ReAcció. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat la col·laboració dels presents per lluitar contra "un problema social dels més greus que tenim" i s'ha mostrat convençuda que de "junts ho aconseguirem".

Membres del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma, representants de la UGT, CCOO, l'STEI, d'entitats socials, de col·legis oficials i el rector de la UIB han acudit a la crida contra la violència masclista i, després de les diferents intervencions, han pujat a la caravana, on s'han adherit individualment al Pacte social contra les violències masclistes.

Aquesta caravana anirà pels pobles de les Balears per aconseguir més adhesions a la campanya.

Abans, alumnes de l'Institut Joan Alcover, el col·lectiu Dones del Llevant i Homes per la Igualtat han explicat en quina mesura lluitaran contra la violència masclista. "La nostra actitud serà vigilant" pel compliment dels diferents compromisos, ha manifestat Antònia Matamalas, de Dones del Llevant, que ha reclamat alguna cosa més que paraules davant l'assassinat de sis dones només aquest any a les Balears. "No hem de tolerar cap falta de respecte cap a les dones ni les nines", ha afegit Matamalas.

Antònia Matamalas, de Dones del Llevant, ha participat en la presentació de ReAcció.

Per la seva banda, l'escriptor Miquel Àngel Lladó, representant d'Homes per la Igualtat, ha exigit que ningú, cap home, toleri bromes ni comentaris contra les dones. "El silenci ens fa còmplices", ha afegit.

Un grafit pintat pel Grup Tembo, una peça de microteatre i la lectura d'una carta escrita per una dona maltractada que, gràcies a la teràpia, s'està recuperant han completat la presentació de ReAcció.

stats