Balears 10/05/2017

Més de 150 milions d'aus migratòries creuen el cel de les Balears cada any

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca s'ha volgut sumar a la celebració del Dia mundial de les aus migratòries

Ara Balears
2 min
Aus migratòries.

PalmaMés de 150 milions d'aus de més de 235 espècies diferents van i venen de les Illes Balears en la seva migració prenupcial (a la primavera i prèvia a la reproducció) i postnupcial (a la tardor i posterior a la cria).

La protecció de les espècies i els hàbitats permeten que aquest viatge arribi a bon port, ja que algunes queden temporades a les Illes, unes altres hi estan de passsades i algunes només sobrevolen les Balears, detalla en una nota de premsa el Govern.

Els 9.700 km de n'Ingrid, una àguila peixatera amb GPS

Amb ocasió de la celebració del Dia mundial de les aus migratòries, la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha creat el lema 'Estima i gaudeix de l'observació dels aus: són part viva de les nostres illes!' i la Direcció General d'Espais Naturals ha reunit les diferents entitats vinculades en la protecció i conservació de les aus de totes les Illes.

Tots els consells insulars, la Universitat de les Illes Balears, l'Obra Cultural Balear, la Fundació Natura Parc, Fundació Vida Silvestre, Grup Observadors Rapinyaires Albercotx, Societat d'Història Natural dels Illes Balears, Federació Balear de Caça, Apaema, Reserva de la Biosfera, Museu Balear de Ciències Naturals, Unió de Pagesos de Mallorca, GOB Mallorca, Societat Ornitològica de Menorca, Fundació Col·leccions Carreras Torrent i Tramuntana XXI han participat en la trobada.

La Conselleria ha editat un mapa.

El director general d'Espais Naturals, Miquel Mir, ha explicat que aquests dies de celebració contribueixen a crear una major consciència en l'àmbit social, ja que, en el cas de Balears, gràcies a la seva localització geogràfica, és una zona estratègica d'aus.

Aquest volum d'aus migratòries "posa de manifest la necessitat d'establir iniciatives de protecció per ajudar que aquests patrons de migració es continuïn produint", ha apuntat.

En aquest sentit, "la Conselleria té una sensibilitat per apostar per la protecció de les aus, però també advoca per la protecció dels hàbitats que donen recer a les diferents espècies", ha detallat també.

A Balears, 85.254 hectàrees són Zones d'Especial Interès per a les Aus (ZEPA), i cal recordar que ja s'ha iniciat la tramitació per emparar nous espais (1.040 ha).

Previ al dia central d'aquest 10 de maig, en el qual se celebra l'espectacle natural de migració, s'han realitzat esdeveniments públics, activitats educatives i excursions per a l'observació d'aus.

A més, s'han editat un pòster de les migracions de les aus i un adhesiu, que es poden sol·licitar en el correu electrònic especies@dgcapea.caib.es.

stats