Balears 24/03/2017

MÉS Per Menorca demana que es declari "non gratum" l'autobús d'Hazte Oir

Els ecosobiranistes consideren que "fomenta l'assetjament contra els transsexuals"

Ara Balears
1 min
El president d'Hazte Oir, Ignacio Arsuaga, posa davant el bus transfòbic

PalmaMÉS per Menorca vol evitar que l'autobús transfòbic de l'organització ultraconservadora Hazte Oir trepitgi les Balears. La formació ecosobiranista ha registrat, aquest divendres, una Proposició no de llei (PNL) que insta el Govern a "declarar non gratum" el polèmic autobús a tot l'arxipèlag. La formació considera que el missatge que pretén difondre l'organització, declarada d'interès públic pel Govern de Mariano Rajoy, "fomenta l'assetjament contra les persones transsexuals", especialment els menors. A més, afegeixen, "se'ls priva de la dignitat necessària per al desenvolupament personal".

La iniciativa insta el Parlament a manifestar-se "contrari a la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació i identitat sexual i d'expressió de gènere" i a "seguir desenvolupant la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i per eradicar la LGTBIfòbia, aprovada el mes de maig de l'any passat.

Una forta polèmica ha envoltat la campanya de l'organització des que va començar una gira arreu de l'Estat. A Pamplona, fins i tot, va arribar a atropellar una persona que s'hi manifestava en contra.

stats