Balears 02/10/2017

MÉS per Mallorca manté la proposta de realitzar un referèndum a Balears "el 2030, el 2020 o el 2040"

Els ecosobiranistes condemnen la "repressió policial total" contra el referèndum i destaquen "l'exemplaritat i la dignitat" del poble català

Ara Balears
1 min
Els coportaveus parlamentaris de MÉS per Mallorca, David Abril i Bel Busquets, aquest dilluns, en roda de premsa.

PalmaEl coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assegurat aquest dilluns que la formació continua defensant la realització d'un referèndum a les Balears quan existeixi “una massa social que ho requereixi”. El contingut de la pregunta l'haurà de decidir, ha matisat, la ciutadania. L'horitzó, hi ha afegit, és indiferent. “L'any 2030, 2040 o 2020”, ha dit.

En aquest sentit, Abril ha assenyalat que “el temps passa molt de pressa” i que la data de 2030, inclosa en la proposta de document polític que la formació ha de debatre en el congrés de finals d'octubre, “no és tan lluny”.

Abril ha reafirmat la vocació “sobiranista” de MÉS i ha defensat que els polítics atenguin la voluntat política dels seus ciutadans. Ha reclamat, a més, als partits amb representació al Congrés dels Diputats que presentin una moció de censura al govern de Mariano Rajoy per la seva “política de la porra”. “Rajoy no té legitimitat i ha de dimitir. I el PSOE ha de deixar de donar suport a la unió PP-Ciutadans perquè l'Estat sigui una altra cosa que no sigui un estat amb tics dictatorials”, ha conclòs.

La també coportaveu, Bel Busquets, ha destacat "l'exemplaritat i la dignitat” del poble català” davant la “repressió brutal” de l'Estat. En aquest sentit, ha destacat que la premsa internacional ha dedicat qualificatius com “vergonya” a l'actuació policial a Catalunya d'ahir, “que s'acosta molt al que seria una dictadura”.

Abril i Busquets han expressat la “indignació per la repressió policial total” “que hauria d'avergonyir qualsevol demòcrata i qualsevol defensor de la llibertat”.

stats