Balears 24/08/2017

MÉS per Mallorca reobre el debat sobre la creació d'una policia autonòmica

El PSIB acull la proposta amb escepticisme, però afirma que l'estudiarà

Jaume Vinyas
2 min
Els diputats de MÉS per Mallorca David Abril, Antoni Reus i Margalida Capellà, aquest dijous, en roda de premsa.

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha anunciat aquest dijous que proposarà als socis del Pacte recuperar el projecte de creació d'una policia autonòmica, que va quedar encallat durant el segon Pacte de Progrés. L'ecosobiranista ha recordat que l'article 33 de l'Estatut de 2007 preveu la possibilitat de crear i gestionar un cos policial propi i ha afegit que els atemptats de Barcelona i Cambrils obliguen a replantejar-se la qüestió.

Abril ha assenyalat que “les Balears són vulnerables” en matèria de seguretat “per la mala gestió de l'Estat” i per “elements conjunturals” com la insuficient dotació dels cossos de seguretat i la mala reputació de la Policia Local de Palma. També ha assenyalat, en aquest sentit, la possibilitat que protestes com les del personal de seguretat de l'aeroport del Prat s'estenguin algun dia a les Balears.

Tot i que des de MÉS admeten que la creació d'una policia autonòmica no figura en els Acords pel Canvi, consideren que és un bon moment per reobrir el debat i proposen partir del projecte de llei que va elaborar el darrer Govern de Francesc Antich i que consideren “bastant sensat i desenvolupat”.

La diputada Margalida Capellà ha recordat que la UIB ja va posar en marxa un graduat en Seguretat i Ciències Policials que es va crear pensant en la formació de la futura policia autonòmica.

El PSIB ha reaccionat amb poc entusiasme a la iniciativa de MÉS. El portaveu socialista, Iago Negueruela, ha assenyalat desconèixer aquesta proposta, malgrat que ha assegurat que l'estudiaran quan la rebin. Amb tot, ha assenyalat que “no crec que sigui el moment just i precís” per plantejar-ho, en referència, justament, als atemptats de Catalunya.

El PP, per la seva banda, ha reaccionat negativament, a les xarxes, a la proposta.

stats