Energia
Balears 27/09/2017

Més del 70% dels balears creu que manquen instal·lacions d'energia renovable

Segons el darrer ecobaròmetre de l'IBES, una àmplia majoria considera que els incentius i les ajudes que es donen són insuficients

Anna Vidal
1 min
Energies netes: sí rotund, però... com? on? i a canvi de què?

PalmaLa manca d'incentius i ajudes per a la instal·lació d'energies alternatives és el problema energètic que més preocupa la població balear, segons el darrer ecobaròmetre de l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES) presentat ahir. Així, el 84% de les persones entrevistades creu que les ajudes a aquest sector són insuficients i el 73% considera que manquen instal·lacions d'energia renovable.

Pel que fa al consum d'energia, el 78% troba que a l'estiu s'incrementa excessivament a causa de l'increment de la població i el 77% opina que, en general, manca estalvi energètic, tant per part dels particulars com per part de les empreses i administracions públiques.

Les energies renovables tenen un ampli suport de la ciutadania, si bé la preferida és l'energia solar, tant la fotovoltaica (86%) com la tèrmica (83%). En segon lloc, se situen les instal·lacions eòliques, que han millorat l'acceptació respecte de l'any anterior i han passat del 68% al 71%. Finalment, la incineració és la que té cada vegada manco acceptació, ja que ha passat del 54% al 52% actual.

Creix la preocupació pel canvi climàtic

L'ecobaròmetre 2017 també reflecteix un augment de la preocupació pel canvi climàtic. Així, mentre que el 2016 se situava en la dotzena posició del rànquing de problemes que afecten el medi ambient, enguany ja ocupa la setena posició. També ha experimentat una gran pujada com a problema la contaminació per fum dels cotxes, que ha passat de ser el tretzè, l'any passat, al tercer.

stats