Balears 25/01/2017

El batle del Mercadal demana un percentatge fix de l'ecotaxa per a cada ajuntament de Menorca

Francesc Ametller critica el Consell pel repartiment de l'impost turístic

Iván Martín
1 min
Es Mercadal. / AJUNTAMENT

Es MercadalEls projectes que el Consell de Menorca ha seleccionat perquè siguin objecte de materialització mitjançant fons procedents de l'ecotaxa no satisfan els consistoris menorquins.

El primer a criticar-ho ha estat el batle del Mercadal, el socialista Francesc Ametller, que n'ha fet fa una valoració agredolça: "Per una banda, estam contents perquè hi ha una inversió per al nostre poble, la rehabilitació de la torre de defensa de la Nitja, que, tot s'ha de dir, l'havíem demanada en alguna ocasió; però, per l'altra, estam molests. Cap projecte dels presentats pels ajuntaments, quan semblava que els consistoris tenien una importància capital en aquest procés, no ha estat atès. El Consell i el Govern ens han passat per damunt".

Ametller és conscient de la dificultat que comporta satisfer les necessitats de tots els ajuntaments, però té clar que "s'han de cercar altres fórmules perquè la gent i els consistoris quedin contents. Nosaltres som la institució més propera a la ciutadania i sabem les necessitats que hi ha. En un principi, es van prioritzar propostes relacionades amb el cicle de l'aigua i els ajuntaments vàrem presentar iniciatives en aquest sentit. El resultat final és que no hi ha, pràcticament, cap projecte relacionat amb el cicle de l'aigua".

Per a futures convocatòries, Francesc Ametller aposta per un repartiment dels doblers més equilibrat. El batle creu que "un tant per cent fix s'hauria de destinar a cada ajuntament per inversions relacionades amb el medi ambient. La resta pot anar a diferents projectes, siguin del Consell o del Govern. La solució no és senzilla".

stats