Balears 06/05/2015

Menorca vol que el seu fems s'incineri a Mallorca sis mesos més

El Consell menorquí al·lega "la situació d'emergència" que sofreix l'illa i el Consell mallorquí ho haurà d'aprovar en el proper ple, la setmana que ve

Ara Balears / Efe
1 min
El Consell de Menorca ja estudia traslladar el fems a Son Reus

PalmaEl Consell de Menorca ha demanat prorrogar fins al 30 de setembre el tractament de residus a Mallorca, a causa de "la situació d'emergència" que sofreix l'illa. El Consell de Mallorca ha informat que aquest assumpte es durà demà a comissió informativa general i de comptes i haurà de, finalment, ser aprovat en el proper ple insular, previst per al dijous 14.

El tema ha estat abordat durant la taula de residus de la institució insular, que ha duit a terme avui l'última sessió d'aquesta legislatura, en què la consellera de Medi ambient del Consell de Mallorca, Catalina Soler, ha informat de diversos assumptes.

Soler ha detallat la situació actual de les negociacions amb la concessionària Mac Insular, la de l'estat de la tramitació del nou pla director i la del servei públic de tractament de residus. En concret, ha destacat l'esforç dels tècnics del departament per arribar a un acord amb la concessionària del tractament dels residus de construcció i demolició (RCD), després de conformar-se el comitè el 7 de febrer passat. Els tècnics s'han reunit ja una trentena de vegades amb Mac Insular i, en aquestes trobades, s'han realitzat "avanços importants i s'han posat les bases per a futurs acords", però no se n'ha pogut tancar cap, ha assenyalat Soler.

Soler ha informat també de la tramitació del pla director de residus que ha rebut 14 al·legacions, que ara són estudiades pels tècnics.

stats