Balears 18/10/2016

Menorca confirma el seu creixement amb un 3,1% en el primer semestre del 2016

El bon comportament del turisme explicaria les bones xifres a l'illa, que contrasten amb la desacceleració a la resta de les Balears

Iván Martín
1 min
Menorca confirma el seu creixement amb un 3,1% en el primer semestre del 2016

CiutadellaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha assegurat aquest dimarts a Menorca que, segons l'informe d'evolució econòmica elaborat pel servei de conjuntura de la patronal, l'illa registra xifres positives el 2016. Planas ha dit que "en el primer semestre, l'economia de Menorca ha avançat pel camí de la recuperació i registra una taxa de creixement del 3,1%, una xifra similar a l'obtinguda en el primer trimestre del 2007. Les dades posen de manifest que Menorca és l'única illa de les Balears que manté l'acceleració".

Mentre que els números a Menorca surten, segons la CAEB, hi ha un alentiment econòmic a Mallorca i a Eivissa. Una circumstància que Carmen Planas atribueix a "una qüestió de temps, perquè Menorca es va incorporar amb retard a l'actual fase de recuperació del cicle". Però també hi ha altres factors que hi contribueixen, com per exemple el bon comportament del turisme. Per Planas, "l'acceleració que experimenta Menorca està relacionada amb els ingressos procedents del sector turístic i dels seus derivats". Així, les pernoctacions hoteleres han augmentat en un 21,4%. Una dada que, sumada a la pujada del turisme estranger, un 12,6%, fa que l'empresariat menorquí afronti el futur amb optimisme.

Finalment, Planas ha explicat que "la previsió de creixement de l'economia de Menorca se situa entre el 2,9% i el 3,1%, dades que se situen molt per sobre del creixement registrat l'any passat, d'un 1,9%".

stats