MEMÒRIA HISTÒRICA
Balears 21/02/2017

Memòria de Mallorca presentarà una denúncia per crims contra la humanitat per les víctimes de Porreres

L'associació ha anunciat que ho farà el proper 23 de febrer als jutjats de Manacor

Ara Balears
1 min
80 ANYS DESPRÉS DE LES MATANCES
 Els treballs a la fossa avancen a bon ritme (1). El professor Etxeberria explica les troballes (2) i dos joves recorden les víctimes (3).

PalmaL'associació Memòria de Mallorca presentarà el proper 23 de febrer, al jutjat de Manacor, una denúncia per crims contra la humanitat, de desaparicions forçades, per les víctimes de la fossa de Porreres.

L'organització informa que la denúncia es presentarà per les víctimes les restes de les quals ja han estat exhumades, un total de 54, de les quals hi ha les proves forenses en què es determina la causa de la mort, i les que queden encara sota les parets dels nínxols i les capelles que s'hi edificaren damunt posteriorment.

La primera fase d'exhumació de la fossa de Porreres va finalitzar amb la recuperació de 55 cossos.

Durant l'excavació i l'exhumació de cadàvers de la novena i la darrera fossa trobades, es van localitzar uns grillons que, juntament amb alguns filferros trobats, confirmaren que alguns presoners van morir emmanillats a d'altres.

Segons els experts que van participar en els treballs, la troballa de casquets de bala dins les fosses també és una prova que alguns van ser rematats per l'escamot de falangistes que es va encarregar de fer desaparèixer "entre 130 i 150 persones", tretes de les presons de Palma amb la intenció d'aniquilar-les.

stats