Balears 05/09/2017

Na Margalida, d'estrena per la XXI Trobada de Gegants de Palma

Hi participaran 25 colles, les quals reuniran devers 50 gegants i 20 capgrossos

Ara Balears
2 min
Un moment de la desfilada dels gegants pel centre de Palma, en la qual van participar diferents colles.

PalmaDesprés de 18 anys lluint el mateix vestit, la geganta Margalida estrenarà model en la XXI Trobada de Gegants i Capgrossos de Palma, la qual es durà a terme aquest dissabte. Aquesta serà una de les novetats d'aquesta trobada, que enguany torna a la plaça de Cort una vegada finalitzada la restauració del voladís i que reunirà un total de 25 colles amb prop de 50 gegants i 20 capgrossos.

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, juntament amb el cap de la Colla de gegants, capgrossos i dimonis de la Sala, Pep Toni Moyà i el dissenyador del nou vestit de la geganta Margalida, Jordi Oliver, han explicat les novetats d'aquesta edició. Frade ha destacat que enguany s’ha assolit una gran participació de 25 colles, 19 de gegants, 3 de xeremiers i un grup de ball de bot. "Tenim un gran èxit de convocatòria, enguany hi participen 25 colles; per nosaltres és una de les fites de participació més importants, ja que l'any passat n'hi prengueren part 21", ha dit la regidora.

Eva Frade, acompanyada de Pep Toni Moyà i Jordi Oliver.

El cap de Colla dels gegants i capgrossos de la Sala, Pep Toni Moyà, ha explicat que la geganta Margalida estrenarà un vestuari nou i el gegant Tomeu estrenarà una faixa. També ha destacat que només han faltat les colles de Lloret i Calvià perquè és festa als respectius municipis. "Esperam una participació a la cercavila de devers 400 persones”, ha dit. El dissenyador del nou vestit de la geganta Margalida, Jordi Oliver, ha detallat que aquesta peça canvia la falda actual per una d'onze metres de tonalitats grana amb el peu daurat. Oliver ha explicat que la trunyella durà un llaç de color cel turquesa i un rebosillo de randa. Així mateix, durà dues cadenes i dos fermalls nous.

Així, aquest dissabte la trobada començarà a les 10.30 h a la plaça de Cort, on es farà una entrega d'obsequis a totes les colles. Des d'allà iniciarà una cercavila fins a la plaça d'Espanya.

stats