SERVEIS SOCIALS
Balears 27/06/2016

Maó posa en marxa el primer menjador escolar durant l'estiu a Menorca

El Consell destina més de 20.000 euros a beques perquè també puguin fer-ne ús els nins de famílies sense recursos

Ara Balears
2 min
Maria Cabrisas i Laia Obrador, durant la presentació del projecte pilot.

MaóEl Consell de Menorca i l'Ajuntament de Maó posen en marxa un menjador escolar durant l'estiu per garantir que cent nins puguin rebre una alimentació adequada durant juliol i agost. Aquest servei, que no existia fins ara a Menorca durant les vacances, està pensat per acollir infants els pares dels quals estiguin treballant. A més, el govern insular destina més de 20.000 euros per becar 50 al·lots de famílies sense recursos cada mes. Les inscripcions es poden fer entre avui i demà a l'escola Mateu Fontirroig.

Seran les mateixes instal·lacions municipals del centre Fontirroig les que acolliran aquest servei de menjador des de les 13.30 fins a les 15 hores, al juliol i agost, amb l'objectiu que els nins que estiguin apuntats a activitats d'estiu en aquesta escola se'n puguin beneficiar, però també els que facin ús dels serveis del poliesportiu, de l'Alcázar i del CD Menorca. Els preus són de 138,60 euros durant juliol i 145,20 euros a l'agost. El Consell de Menorca ha destinat 20.190 euros per 50 beques cada mes, que en principi s'atorgaran a nins de famílies sense recursos, i per subvencionar el transport dels infants. Per part seva, l'Ajuntament de Maó disposarà d'un servei de bus que farà entre 2 o 3 parades, en funció de la demanda, i que cobrirà les zones amb més afluència d'infants, com són el poliesportiu i l'Alcázar, a més de la mateixa escola Fontirroig.

"A Maó els mesos d'estiu hi ha moltes famílies que fan feina i, en canvi, encara que hi hagi nombroses activitats d'estiu, no hi havia un servei de menjador per complementar les activitats i que sigui un suport per a les famílies", ha explicat la regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu, Laia Obrador. La regidora i la consellera de Benestar Social i Família de Menorca, Maria Cabrisas, han presentat aquest dilluns aquest pla pilot conjunt. Enguany només es farà a Maó, però la intenció del Consell és que l'estiu del 2017 s'hagi pogut estendre per tota l'illa, segons ha explicat Cabrisas, per la qual cosa s'hi posaran a fer feina ja al setembre, ha afegit.

La titular de Benestar Social ha comentat que "és voluntat del Consell Insular de Menorca donar suport a aquesta iniciativa, com una acció inclosa en el futur pla insular de suport a la família 2016-2019, que actualment es troba en procés d'elaboració i que disposa de finançament adequat i suficient en el vigent pressupost de la institució insular".

stats