Balears 30/08/2016

Macarella queda sense l'aparcament privat

La propietat haurà de tancar aquesta zona tot i intentar en els darrers anys regular sense èxit una situació que s'ha precipitat amb una denúncia davant el Defensor del Poble

Ivan Martín
2 min
La cafeteria Susy, ubicada a Macarella. Part de la plantilla perdrà la seva feina degut a aquesta decisióperdrà els seus treballadors

CiutadellaL'aparcament privat de Macarella tancarà el pròxim 10 de setembre. L'Ajuntament ha donat un termini de dues setmanes per al seu tancament perquè no disposa de les llicències ni autoritzacions necessàries, malgrat que la propietat en reclama la regulació des de fa 6 anys. Aquesta clausura comportarà greus conseqüències en diferents àmbits, tal com assegura el portaveu de la propietat, Pere Bagur, qui adverteix que "Macarella deixarà de ser accessible per als més petits, per a la gent gran i per a totes aquelles persones amb alguna dificultat motriu".

A més a més, Pere Bagur diu que el tancament del pàrquing ocasionarà la pèrdua de feina "dels quatre treballadors de l'aparcament i bona part de la plantilla de la cafeteria Susy". El procés que, segons apunten algunes fonts, s'hauria agilitat a causa de la denúncia d'una persona davant el Defensor del Poble, també afectarà el turisme. Bagur creu que "els visitants que vénen a Menorca atrets per la bellesa del seu litoral s'hauran d'espavilar molt si volen gaudir d'una estona de platja a la costa sud de Ciutadella, els treballadors contractats pel Consell insular s'hauran d'esforçar més i hauran d'aguantar més pressió de la que suporten habitualment, davant el gran nombre de cotxes que quedaran a les barreres del camí, sense poder passar. Més problemes també per a la Policia Local".

El portaveu de la propietat ha lamentat la denúncia d'aquest particular davant el Defensor del Poble i recorda que "fa més de 6 anys que la propietat de Santa Anna insisteix davant l'administració insular en la necessitat de trobar una solució al problema. Les normes territorials que impedeixen la legalització d'aquesta zona d'aparcament són, la immensa majoria, posteriors a l'activitat. Fins avui tots els intents han estat inútils". Finalment, Bagur envia un clar missatge a tots aquells que, a judici del portaveu de la propietat, han intervingut en el procés de tancament: "Els deman que, a partir d'ara, siguin conseqüents i assumeixin la responsabilitat de tot el que es derivi de la seva actitud".

stats