Balears 25/02/2015

L'STEI proposarà una nova mobilització al carrer si no hi ha canvis en la política educativa

El sindicat s'oposarà davant el Tribunal Suprem al recurs de cassació del Govern contra l'anul·lació del decret TIL

M. Pinya
2 min
Maria Antònia Font, de l'Stei-intersindical. / ARA BALEARS

PalmaEl sindicat STEI respondrà "amb claredat i amb arguments legals" el recurs de cassació del Govern contra la sentència del TSJIB que anul·la el decret TIL. Així, el sindicat presentarà oposició davant el Tribunal Suprem, que dóna ara 30 dies hàbils a l'Executiu perquè formalitzi el recurs de cassació i, posteriorment, 30 dies més a les parts demandants –els sindicats STEI, FE-CCOO i FETE-UGT– perquè s'hi manifestin.

Des de l'STEI-intersindical recorden que, a diferència del que féu la Conselleria d'Educació, ells sí que sol·licitaren a la UIB el juny de 2013 "l'informe prescriptiu que li hauria d'haver demanat el Govern". En l'informe, asseguren que la Universitat "va dir clarament –i avui ho tornaria a dir– que la normalització lingüística a les Illes Balears no està assolida en cap dels seus àmbits". Per contra, adverteixen, el preàmbul del decret diu que "la normalització està assolida i que no cal incrementar progressivament la presència del català a l'escola, cosa que la llei marca i per això el decret no hi pot anar en contra". Aquest informe de la UIB formà part de l'argumentari dels recurrents en el recurs presentat davant el TSJIB.

Després de la reacció de la consellera d'Educació, que manifestà ahir que els "tranquil·litza" que el Tribunal Suprem s'hagi de pronunciar sobre el TIL, l'STEI considera que el Govern "té intenció d'atiar el foc de la mobilització educativa". Consideren que la comunitat educativa "torna a tenir motius per sortir al carrer" i posen d'exemple la manca de plantilles als centres, els currículums no consensuats i precipitats, l'absència de programes de suport als alumnes amb necessitats educatives, i la defensa del TIL "una altra vegada". "Si tot això va endavant", diuen, l'STEI proposarà a la resta de membres de la comunitat educativa i a les entitats de la societat civil una nova mobilització de protesta al carrer.

stats