Balears 10/10/2014

L'Stei-i recorda als centres la normativa vigent i que el Decret de Mínims mai no ha estat derogat

Per això, el sindicat explica que només poden exercir el dret a la lliure elecció de llengua els alumnes d'infantil d'entre 3 i 5 anys que es matriculin per primera vegada al sistema educatiu públic o privat

1 min

L'Stei-i ha informat avui els centres que convé fer els canvis oportuns i adaptar-se a la normativa vigent i a la sentencia del Tribunal Superior de Justícia com més rest millor. El sindicat també ha resolt els posibles dubtes que s'han generat a l'entorn de la lliure elecció de llengua.

Segons l'Stei-i "convé" canviar el projectes lingüístics com més aviat millor i "ajustar-los" al Decret de Mínims, que mai no ha estat derogat. Recorden que aquests dies ens han arribat al sindicat consultes del tema de la lliure elecció de llengua.

Per això, el sindicat explica que només poden exercir el dret a la lliure elecció de llengua els alumnes d'infantil d'entre 3 i 5 anys que es matriculin per primera vegada al sistema educatiu públic o privat concertat i que ho hagin demanat durant el procés d'escolarització del 2014. I, excepcionalment, també poden exercir el dret a la lliure elecció de llengua els alumnes de 1r i 2n de primària que mai abans hagin estat escolaritzats i es matriculin per primera vegada, assegura l'Stei-i.

El sindicat també recorda que que els alumnes que ja estaven escolaritzats i no ho havien demanat durant la primera matrícula, ara no ho poden demanar i que si es compleixen aquestes condicions se segueix la normativa vigent de

la lliure elecció de llengua, la del setembre de 2004, que l'Stei-i sempre ha qualificat com a "nyap pedagògic" perquè va "contra els principis més elementals de l'atenció a la diversitat i la convivència".

stats