Balears 28/10/2014

L'STEI vol que Educació aclareixi si els docents de la concertada recuperaran part de la paga extra de 2012

Es queixen que Educació encara no ha reunit la Mesa de la concertada aquest curs escolar i demanen a Riera que ho faci

M. Pinya
2 min

PalmaLa secció de l'ensenyament privat de l'STEI titlla d'“acarnissament”sobre els treballadors de l'ensenyament concertat el projecte de pressuposts autonòmics per al 2015, aprovat aquest dilluns pel Govern. El sindicat denuncia que Educació no ha aclarit si els comptes públics contemplen que els docents de la concertada recuperin cap part de la paga extra de Nadal de 2012 i per això sol·liciten que ho faci. L'Executiu preveu, de fet, retornar un 25% de la paga de Nadal dels empleats públics que els fou retirada l'any 2012, una mesura que suposarà una despesa de 12 milions d'euros. Recorden que ells la deixaren de cobrar ben igual i al mateix moment que els funcionaris públics i per això reclamen, “igualtat”, en paraules del secretari d'ensenyament privat i concertat Paulí Aguiló.

L'STEI considera un “insult a la intel·ligència que els Governs espanyol i autonòmic intentin vendre el retorn d'una quarta part de la paga extra de 2012 als funcionaris com un factor de recuperació econòmica”.

El sindicat remarca que les retallades només estaven previstes per al període 2012-2014 i que es Decrets llei que les imposaven fins ara ho explicaven a l'exposició de motius “com a conseqüència d'una situació d'emergència econòmica”. En aquest sentit, apunten a la contradicció del Govern, que parla de recuperació econòmica, i al manteniment de les retallades.

Per això, consideren que els pressuposts de Bauzá són “continuïstes” en tant que “perpetuen” les mesures restrictives dels Decrets autonòmics 5/2012 i 20/2012 “que ja anaven més enllà qe les retallades del Govern espanyol”, diuen.

Retrets a Núria Riera

L'STEI – Ensenyament Privat retreu també a la conselleria d'Educació que “a dia d'avui” no s'ha reunit la Mesa de la Concertada per parlar dels assumptes pressupostaris. Asseguren que així ho vénen reclamant des de dia 11 de setembre, però que no se'ls ha fet cas. “Aquest curs no s'ha convocat encara cap reunió”, ha assegurat Aguiló.

stats