SUCCESSOS
Balears 02/01/2017

Localitzats els nou migrants que arribaren a Mallorca en una barca

Seran traslladats a un centre d'internament d'estrangers de la Península

Ara Balears
1 min
Una vista aèria de l'urbanització de Cala Pi. / JAUME MOREY / JUAN SOCÍAS

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat, menys de 24 hores després d'haver activat el dispositiu de cerca, els nou migrants que van arribar en una barca de tipus pastera a Mallorca aquest diumenge. Una de les seves patrulles localitzà l'embarcació entre Cala Pi i el cap Blanc, al terme municipal de Llucmajor.

Segons han informat des de Delegació de Govern, una vegada finalitzades les pertinents diligències al llarg d'aquest matí, tots nou han passat a disposició del Cos Nacional de Policia, que iniciarà l'expedient de devolució.

En un termini de 72 hores està previst que siguin traslladats a un centre d'internament d'estrangers de la Península.

El mateix dia en què trobaren la barca prop de la zona de Cala Pi i el cap Blanc es va posar en marxa un operatiu de cerca per terra, del qual va resultar la detenció d'un home d'origen magribí quan es desplaçava a peu per la zona de l'Estanyol, a Llucmajor.

L'embarcació, albirada per un patruller del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, va ser traslladada al Club Nàutic de l'Estanyol. Es tracta d'una barca de sis metres, per la qual cosa s'estima que hi viatjaven unes sis persones.

Hi ha constància que l'any passat van arribar a les costes de Mallorca tres embarcacions amb algerians que pretenien entrar il·legalment a Espanya, dues al litoral de Santanyí i una altra a la mateixa zona on ha pres terra la primera de 2017.

stats