Balears 04/05/2017

L'Ibanat presenta els mitjans d'extinció per a la temporada d'alt risc d'incendis

Les Illes Balears disposaran de 10 mitjans aeris, 35 vehicles terrestres i 350 persones per lluitar contra el foc

Ara Balears
1 min
Part de la flota de vehicles de l'Ibanat.

PalmaL'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) tindrà enguany cinc helicòpters i cinc avions per lluitar contra els incendis forestals, a més de 350 persones i 35 vehicles terrestres.

El dispositiu, presentat aquest dijous pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, consolida la presència d'un cinquè helicòpter que ja es va incorporar l'estiu passat i es reforça amb la substitució a la base d'Eivissa d'un avió de càrrega a terra per un d'amfibi, que resulta més eficient.

Vidal ha posat l'accent, a més, en la millora de la seguretat dels professionals que treballen en la prevenció i l'extinció dels incendis forestals, que tenen equipaments millorats respecte a anteriors campanyes.

Juntament amb els mitjans d'extinció esmentats es disposarà de 24 torres de vigilància i 6 càmeres per al control de les zones de major risc en temps real, segons informa la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat.

"Encara que enguany la sequera no ha afectat les Illes Balears de manera tan virulenta com l'any passat, les condicions topogràfiques, de vegetació i de meteorologia, com també l'urbanisme desbocat, formen un panorama d'alt risc d'incendi forestal", ressalta el departament de Vidal.

Balanç de l'any

Des que començà l'any hi ha hagut a les Balears 28 incendis forestals que han cremat 32,2 hectàrees. 15 s'han registrat a Mallorca, on han cremat 23,2 hectàrees. A Eivissa hi ha hagut 10 incendis amb 8,1 hectàrees afectades, a Menorca 2 incendis i 0,8 hectàrees cremades i a Formentera un foc forestal amb 0,02 hectàrees calcinades.

stats