CONSELL DE GOVERN
Balears 18/11/2016

L'IB-Salut llogarà 60 ambulàncies per tenir la seva pròpia flota d'urgències

El Govern destinarà 12,2 milions d'euros a una despesa que es repartirà entre els cinc propers exercicis

Ara Balears
1 min
Una ambulància.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el lloguer de 60 ambulàncies per 12,2 milions d'euros perquè l'IB-Salut disposi de la seva pròpia flota per a les urgències, ja que, fins ara, els vehicles els aporten les empreses adjudicatàries del servei.

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha detallat en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del gabinet que la despesa es repartirà en els propers cinc exercicis pressupostaris, i ha insistit que el canvi de model millorarà la qualitat del servei d'ambulàncies.

La titularitat pública dels vehicles de transport sanitari urgent, ha subratllat la portaveu, permetrà reduir els temps d'espera, adaptar els serveis a les característiques dels usuaris, augmentar-ne la comoditat i incrementar la seguretat dels treballadors de les ambulàncies.

L'expedient de contractació preveu l'arrendament de 20 vehicles de suport vital avançat, 38 de suport vital bàsic i dos d'intervenció ràpida.

Fonts de l'IB-Salut han indicat que, tan bon punt se'n resolgui el procés de contractació i es dotin amb l'equipament, els vehicles seran posats en servei.

En els propers concursos per a l'adjudicació dels serveis d'ambulàncies d'urgència no s'inclourà la dotació de vehicles, que anirà a càrrec de l'Administració.

stats