Balears 11/10/2017

L'exdirectiu de Sa Nostra Rafel Oliver defensa la legalitat d'unes operacions bancàries investigades per l'Audiència Nacional

L'antiga cúpula directiva i pràcticament tot el consell d'administració de Sa Nostra estan citats a declarar davant l'alt tribunal arran d'una denúncia del FROB

Anna Schnabel
1 min
Una trentena d'extreballadors de Sa Nostra podria rebre una major indemnització.

PalmaL'exdirectiu de Sa Nostra Rafel Oliver ha declarat aquest dimecres davant l'Audiència Nacional com a investigat en el marc d'un cas que indaga en les presumptes irregularitats de dues operacions bancàries dirigides fa alguns anys per l'antiga cúpula de la vella caixa d'estalvis de les Balears, arran d'una denúncia del Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB).

Oliver, un dels màxims responsables d'Invernostra, filial immobiliària de Sa Nostra, ha defensat la legalitat de les transaccions, que segons la Fiscalia haurien causat un gran perjudici econòmic a la banca i per les quals el jutge Santiago Pedraz li atribueix delictes societaris. L'exdirector, que ha declarat per videoconferència des dels jutjats de Palma, ha explicat que els procediments s'emmarcaven en el funcionament habitual de Sa Nostra i ha argumentat a favor de la seva idoneïtat.

Si aquest dimecres ho ha fet Oliver, divendres passat ho va fer l'exdirector general de l'entitat bancària Pau Dols. En la causa, que està en fase d'instrucció, hi està citada a declarar, de fet, tota l'antiga cúpula de Sa Nostra, tal com va avançar 'El Mundo' la setmana passada: l'exdirector general Pere Batle, l'expresident Fernando Alzamora i pràcticament tot l'antic consell d'administració. Pedraz reclama a tots ells el pagament de 71 milions d'euros per possible responsabilitat pecuniària.

stats