Balears 03/11/2015

L’efecte crida de Balears atreu 1.349 alumnes que s’han matriculat fora de termini

La majoria han arribat a Mallorca provinents d’altres comunitats de l’Estat

Quim Torres
1 min
Una aula amb alumens de primària. / ARA BALEARS

PalmaL’efecte crida que econòmicament encara generen les Illes Balears ha provocat que 1.349 alumnes s’hagin matriculat a l’ensenyament públic fora de termini. D’aquests alumnes, 585 provenen de l’estranger i la resta d’altres comunitats autònomes, i s’han inscrit majoritàriament a Mallorca (1.025 alumnes, per 222 a Eivissa, 84 a Menorca i 18 a Formentera).

Les dades les ha fetes públiques aquest dimarts en el ple del Parlament el conseller d’Educació, Martí March, qui ha advertit de les conseqüències que té l’actual sistema econòmic de Balears en els serveis públics que ofereix la comunitat, com la sanitat o l’ensenyament. “L’efecte crida ens omple les aules”, ha apuntat March, qui ha reconegut la dificultat de donar resposta a la pressió demogràfica que pateixen les Illes en l'àmbit escolar. Amb tot, ha defensat que el Govern està planificant actuacions per respondre a aquesta situació i ha avançat que el 2016 es preveu fer nous centres educatius a Santa Maria, Son Macià (Manacor) i Formentera.

March responia així a la diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, qui ha demanat que la Conselleria sigui més àgil i operativa per donar respostes a aquestes situacions i que garanteixi la seguretat en instal·lacions com les del centre educatiu de Campos, que està sobresaturat. El conseller ha reconegut el cas de Campos, però ha deixat clar que no s’ha produït en dos dies i només ara s’han començat a sentir les queixes. Amb tot, ha apuntat que Educació ja ha parlat amb l’Ajuntament per cercar-hi solucions.

stats