Balears 04/04/2017

L'autobús trànsfob d'Hazte Oír arribarà a Palma el 2 de juny

L'autobús es trasllada a la ciutat per petició del grup Valors a Balears

Ara Balears
2 min
L'autobús transfòbic d''Hazte Oir'

PalmaLa plataforma Hazte Oír continua portant el seu autobús trànsfob arreu. Les darreres parades les va fer al País Valencià i a Cadis, on va ser rebutjat per diversos ciutadans i col·lectius LGTBI als quals se sumaren alguns representants polítics. Ara, han avisat que el pròxim 2 de juny seran a Palma.

L'autobús apareixerà a la ciutat per petició del grup Valors a Balears, presidit per Juan José Tenorio, que va afirmar el mes passat que "la llibertat a Espanya es troba amenaçada sota el pretext de perseguir la discriminació per raó d'orientació sexual o de combatre la LGTBIfòbia".

El president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, es desplaçarà també a Palma per acompanyar l'autobús trànsfob i "donar a conèixer de primera mà a tots els ciutadans de Balears la mancança de llibertats civils que suposa l'aprovació de lleis LGTB com la que es va aprovar recentment a la Cambra balear". És el mateix discurs que han utilitzat en altres territoris que han visitat i en els quals ha coincidit que les protestes eren més intenses, com a Catalunya, Madrid o el País Valencià.

MÉS per Menorca va registrar el març passat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament perquè es declaràs aquest autobús 'non gratum' a tot l'Arxipèlag. Aquesta iniciativa instava el legislatiu a manifestar-se "contrari a la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació i identitat sexual i d'expressió de gènere" i a "continuar desenvolupant la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i per erradicar la LGTBIfòbia", aprovada el mes de maig de l'any passat.

Tanmateix, des de l'associació LGTBI Ben Amics demanen a "ciutadania i institucions" que es posicionin en contra de l'autobús, "que fomenta la discriminació i minva la llibertat col·lectiva del moviment LGTBI".

El batle de Palma, José Hila, ha estat el primer en reaccionar via xarxes socials a la petició de l'associació LGTBI i ha afirmat que l'autobús no serà benvingut a la ciutat i que la transfòbia no hi té cabuda.

El portaveu de l'associació, Jan Gómez, diu que "no ens podem permetre aquests tipus d'actituds a la nostra societat que no fan més que fomentar i expandir un discurs d'odi que permet la discriminació i vulneració de drets fonamentals de les i els menors trans". Avisa també que faran tot el possible per "impedir que un atac històric al nostre col·lectiu es produeixi en aquesta comunitat autònoma".

Ben Amics veu aquesta visita com una reacció trànsfoba a la llei aprovada al Parlament amb la qual queden garantits els drets del col·lectiu i a partir de la qual s'han de desenvolupar eines per combatre la LGTBIfòbia.

stats