TRIBUNALS
Balears 06/10/2016

Condemnen Vitaldent a pagar 76.000 euros d'indemnització a una pacient

La "mala praxis mèdica en el tractament bucodental" va provocar nombroses complicacions que varen obligar la demandant a anar al servei d'urgències

Xesc Adrover
2 min
Una clínica Vitaldent / EFE

PalmaL'Audiència de Palma ha ratificat una sentència del jutjat de Primera Instància número 17 de Palma per la qual es condemna Vitaldent a pagar un total de 76.797 euros d'indemnització a una pacient. Halina Teresa Krot va contractar amb aquesta clínica els serveis mèdics d'assistència bucodental, pels quals va pagar 9.800 euros.

Segons consta en la sentència, "durant la prestació dels esmentats serveis varen sorgir nombroses complicacions, fins al punt que la demandant no va poder realitzar les seves tasques normals", fet que la va obligar a anar al servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor.

Però els perjudicis per a la pacient no varen acabar aquí. La sentència assegura que "la mala praxis mèdica en el tractament bucodental aplicat a la demandant ha provocat que sigui necessari realitzar un nou tractament de reparació total del que ja s'havia realitzat, un tractament amb un cost econòmic que ella no pot assumir".

El tractament va començar el 2010 i no fou fins al cap de quatre anys que es varen estabilitzar les lesions que la dona tenia a la boca. Així, dels més de 76.000 euros de la indemnització, 60.000 són per compensar les seqüeles funcionals provocades pel tractament i 16.000 és la quantitat que els perits calculen per desfer el que els dentistes de Vitaldent varen fer malament i tornar a realitzar els implants de manera correcta.

Per contra, els magistrats de la Secció Tercera de l'Audiència de Palma entenen que en la indemnització no s'ha d'incloure el perjudici estètic, ja que entenen que aquest desapareixerà quan es desfaci el que els dentistes varen fer malament. Una cosa que no passarà amb les seqüeles, que la sentència qualifica de "permanents i irreversibles".

La societat Argos Dental SL, propietària de Vitaldent, no es va personar en temps i forma en el procediment ni va contestar a la demanda, per la qual cosa va ser declarada en rebel·lia.

stats