Balears 10/09/2014

'Un cop més', article de l'Associació de Directors sobre els inspectors engegats i el començament de curs

"Allò realment preocupant, des d'un punt de vista estrictament professional, és que directors i directores han perdut la confiança en la capacitat, professionalitat i seny dels responsables de l'educació a les Illes"

1 min

Els membres de l'Associació de Directors i Directores d'Educació Secundària de Mallorca (Adesma) volem fer avinent a la comunitat educativa i a la resta de la societat la nostra perplexitat (un cop més) per les decisions dels responsables de la Conselleria d'Educació.

El cessament d'11 inspectors (en aplicació discutible d'una sentència coneguda el 30 de juny!!) deixa el cos amb la meitat dels membres. Ja no es tracta només que l'oportunitat (a tres dies de l'inici de curs) i el respecte per la necessària planificació de la direcció dels centres (les places que ocupen aquests inspectors no estaven cobertes, pendents d'una decisió inexplicablement ajornada) siguin més que discutibles, i que quedi seriosament compromesa la capacitat del departament d'Inspecció per complir amb professionalitat les tasques que té encomanades.

Allò realment preocupant, des d'un punt de vista estrictament professional, és que directors i directores han perdut la confiança en la capacitat, professionalitat i seny dels responsables de l'educació a les Illes.

¿Pot el nostre sistema educatiu fer front als enormes reptes que té al davant si els professionals que han de fer realitat els projectes (docents i direccions) senten perplexitat i incredulitat a cada nova decisió presa pels responsables polítics?

Volem cridar l'atenció sobre el cost (intangible, només de moment) que la pèrdua de credibilitat té per a un àmbit tan important i estratègic com l'educatiu, alhora que manifestam el nostre rebuig per la desconsideració amb què han estat tractats (un cop més) els professionals cessats a l'hora de notificar-los aquesta decisió.

stats