Balears 12/06/2015

L'Assemblea de Docents surt decebuda de la primera reunió amb el nou pacte

L'entitat anuncia que manté la seva estratègia de votar no als horaris de la LOMQE després de "la falta de concreció" de l'equip de treball de PSIB, MÉS i Podem

Ara Balears
1 min
Els representants de la comunitat educativa amb l'esquerra, avui a Can Alcover. ISAAC BUJ

PalmaL'Assemblea de Docents es mostra decebuda després de la primera reunió amb els partits del nou pacte, PSIB, MÉS i Podem. L'entitat critica que l'encontre no va servir per "concretar solucions i propostes en el punt més urgent, la planificació del curs vinent" i anuncia que manté la seva estratègia amb la crida a votar no als claustres els horaris de la LOMQE "vist que no ha canviat la realitat d'imposició" d'aquesta llei.

En un comunicat, l'Assemblea explica que esperaven que ahir s'anunciassin "mesures concretes per paralitzar al màxim possible l'arribada de la LOMQE als instituts". "Si està clar que la proposta amb més consens és la d'evitar que el curs vinent comenci amb la LOMQE als centres, cal posar fil a l'agulla i anunciar-ho des de ja", diu l'entitat, que demana una "aposta ràpida" a les formacions que negocien el nou pacte.

"Cal anunciar tota una proposta de planificació, amb dates, que sigui convincent i que tengui en compte quan es concediran les adjudicacions de places de professorat i que solucioni qualsevol problema que pugui sortir d'endarreriment de les matriculacions de l'alumnat", assenyala l'Assemblea, que, per altra banda, valora "positivament" la creació del grup de treball tripartit per estudiar com actuar per frenar aquesta llei així com algunes mesures que es plantejaren, com la conservació de plantilles o la invalidació de les proves LOMQE a tercer de primària.

L'Assemblea critica que es qüestionàs la modificació de les ordres de desenvolupament dels currículums o la seva derogació, així com conservar les tres hores de lliure disposició de centre, ja que consideren "no és una proposta de canvi basada en el consens".

stats