Balears 13/06/2015

L'Assemblea de Docents demana als directors de Secundària que s'enfrontin a la Conselleria i no als docents

Respon així a les crítiques d'ADESMA pel que fa a l'estratègia de l'Assemblea. A més, recorden que encara hi ha molt de camí a explorar en l'oposició a la LOMQE i que cal pressionar els partits entrants perquè no repeteixin els errors de Bauzá

Ara Balears
3 min
Iñaki Aicart i Guillem Barceló mantenen que tramitaran els permisos per fer la marxa i que es farà. ISAAC BUJ

PalmaDes del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents insisteixen que la "problemàtica arribada" de la LOMQE a Secundària i Batxillerat "continua sense trobar cap solució immediata per part de cap responsable polític" i que la "situació d'incertesa" s'allarga i, per això, han volgut fer "alguns aclariments" al voltant de les opinions que ha expressat l'Associació de Directors d'Educació Secundària de Mallorca (ADESMA) sobre l'estratègia de l'Assemblea.

"Als extractes del seu comunicat, que hem pogut llegir a la premsa i que no se'ns ha facilitat", diuen, "veiem que l'Associació de directors de Secundària posa com a primer causant de la situació de bloqueig de la planificació que es viu als centres l'Assemblea de Docents". En aquest sentit, l'Assemblea de Docents diu que li sap greu que ADESMA "no apunti la Conselleria d'Educació com a màxima responsable amb una política de manca de consens i, ara també, de terra cremada, que fa que els claustres votin contràriament a uns itineraris i horaris que veuen injustificats". No entenen per què ADESMA "no mira de pressionar més" la Conselleria ni per què "no denuncia que a la Direcció General de Planificació i Centres no agafen el telèfon". "És que això no és bloquejar la planificació del curs vinent?", es demana l'Assemblea de Docents.

A més, des de l'Assemblea recorden que si 26 centres han aprovat la distribució horària i 20 centres han votat negativament als nous horaris, són 24 els equips directius que no han convocat les pertinents votacions dels nous horaris i itineraris. "No es troben bloquejades les concrecions curriculars en aquests centres? Per què la fixació en l'Assemblea de Docents i els centres que han rebutjat les distribucions que se'ls han presentat?", continuen demanant-se.

Un altre tema sobre el qual l'Assemblea de Docents ha volgut manifestar-se és el comentari sobre el "respecte a la legalitat vigent" per part d'ADESMA, referint-se al “boicot” promogut des de l'Assemblea. "Consideram aquest comentari poc afortunat perquè segons qui llegeixi o escolti la informació pot situar el professorat i els claustres en una posició contrària a la llei". De fet, hi insisteixen, "des dels posicionaments més cavernícoles ja se'ns ha acusat, falsament, de desacatament i de criminals; el que és legal és que els claustres votin si veuen justificats o no els nous horaris i itineraris per motius pedagògics i, en democràcia, quan es convoca una votació, es fa presumint de la llibertat de vot. Per tant, és completament legal que els claustres votin 'no'".

L'Assemblea de Docents recorda que si tot això duu a una "situació de bloqueig" és com a conseqüència d'unes polítiques educatives basades en la imposició i no en el consens. "Després de quatre anys de fort conflicte educatiu, el Govern de Bauzá se'n va sense arreglar res en educació i deixa aquest regal, fruit dels seus errors de càlcul". I si ells pateixen, continuen, "algú ho ha d'arreglar, i no han de ser els docents a costa de discutir-se amb els companys en els claustres per veure qui surt guanyador o perdedor en el nou repartiment d'hores o qui quedarà sense feina o a mitja jornada". Els docents consideren que aquesta és tasca de responsables polítics, malgrat que "ara com ara, encara no hem sentit cap proposta concreta de solució -amb dates i xifres- per part dels càrrecs de cap partit, ni dels que se'n van ni dels que hi vénen".

Recompte de centres que no han aprovat els nous horaris i itineraris LOMQE

Aquesta setmana hi ha hagut moviment en les xifres de recompte de votacions als claustres. avui són 22 els claustres que HI han dit "no". Aquests pertanyen als següents IES: Alcúdia, Binissalem, Felanitx, Francesc de Borja Moll, Guillem Cifre de Colonya, Josep Font i Trias, Josep Sureda i Blanes, La Ribera, Llucmajor, Marc Ferrer, Maria Àngels Cardona, Pau Casesnoves, Porreres, Port d'Alcúdia, sa Colomina, Sant Marçal, Santa Margalida, Santanyí, Sineu, Son Ferrer, Son Pacs i Xarc.

L'Assemblea de Docents insisteix, a més, que encara hi ha camí per recórrer en l'oposició a la LOMQE i que es poden cercar vies per a la seva no-aplicació. Per això, animen ADESMA a tornar a trobar-se en aquest moviment "i no cercar sortides individuals".

stats