EDUCACIÓ
Balears 29/09/2017

L’APIMA exigeix més agilitat per a la nova escola

La Conselleria d’Educació espera la cessió dels terrenys de l’Ajuntament del Mercadal

Ivan Martín
2 min
L’equipament del CEIP Mare de Déu del Toro ha quedat obsolet.

Es MercadalLa construcció de la nova escola pública del Mercadal continua sense avançar i l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del CEIP Mare de Déu del Toro ha perdut la paciència. El nou curs escolar 2017-2018 va arrencar amb una pancarta penjada a les aules per donar visibilitat a una reivindicació més que necessària per al municipi. Amb la crida ‘Volem escola nova ja’, l’APIMA envia un clar missatge a tots els responsables polítics per tal d’accelerar els tràmits burocràtics.

Cal recordar que el projecte va néixer amb el PP, que incomplí les reiterades promeses sobre l’inici dels treballs de construcció. El canvi de color polític al Govern semblava la conjuntura idònia per avançar i resoldre les carències del Mare de Déu del Toro, que es construí fa 75 anys. L’Executiu autonòmic, encara que mostra millor voluntat, no acaba d’impulsar l’actuació. A tot això, cal sumar-hi les polèmiques que envolten el nou centre. La futura ubicació generà un debat intens entre totes les formacions.

Bona voluntat

En aquest sentit, el delegat d’Educació a Menorca reitera la voluntat de la Conselleria. Joan Marquès explica que “compartim la pancarta, però cap pressió popular agilitarà uns tràmits que mantenen el seu curs. La Conselleria no va de blufs. Volem executar el projecte i tenim les condicions per fer-ho”. D’altra banda, Marquès detalla en quin punt es troba la construcció de l’escola nova. “Una vegada l’Ajuntament en decidí la futura ubicació, va comprar els terrenys, de 8.100 metres quadrats, però falta cedir-los al Govern. El motiu de la demora és que s’han de complir els requisits necessaris per oficialitzar aquesta passa. Per exemple, els terrenys no han de presentar desnivells; l’entorn necessita altres serveis, com llum, electricitat i clavegueram, i s’ha d’atorgar l’ús adequat a l’equipament per tal d’incloure’l a la normativa”.

D’aquesta manera, la voluntat de l’Executiu autonòmic sembla total. Per si no n’hi hagués prou, Joan Marquès afegeix que “el 8 de setembre, el Consell de Govern va aprovar una partida de 4,8 milions d’euros d’inversió per a l’execució del centre nou”. Per cert, les previsions del Govern indiquen que les obres de la nova escola del Mercadal no començaran fins al curs 2020-2021, una data que, segons el delegat d’Educació a l’illa, “podria no ser la correcta, perquè si l’Ajuntament ens cedeix els terrenys abans, l’inici de les feines s’avançarien unes setmanes”.

Mentrestant, l’APIMA manté la seva reivindicació i, malgrat valorar la inversió duita a terme aquest estiu a les aules del Mare de Déu del Toro, d’uns 50.000 euros, demanen a les institucions “agilitat per aclarir una necessitat per als nins i les nines del poble”. L’Associació de Pares i Mares creu que “serà complicat aguantar a les dependències actuals un parell de cursos més, perquè l’equipament està obsolet”.

El CEIP ha viscut escenes impròpies d’una infraestructura educativa, ja que s’ha arribat a impartir alguna classe en el passadís i s’han patit filtracions a les aules modulars annexes.

stats